WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Landelijke woning in Noord-Brabant

Mariëtte is al jaren besmet met het woonvirus. Klassiek, landelijk Engels en modern met felle kleuraccenten passeerden al de revue in dit huis. Haar stijl op dit moment? Licht en stoer!

Passie voor wonen

Mariëtte heeft een passie voor wonen. Altijd gehad ook. ‘Dat heb ik van mijn moeder, die was zo creatief in huis. Toen ik nog klein was, wilde ik een kamer die helemaal blauw was. Van blauwe stof met witte stippen maakte zij gordijnen, een dekbed en een hemel voor mijn hemelbed, 
dat mijn vader weer getimmerd had. Als ik vervolgens zelf iets voor mijn
 kamer kocht of cadeau vroeg, vond ik dat het ook blauw moest zijn. Alles moest matchen.’ Tegenwoordig houdt Mariëtte, onder andere, van oud en antiek. ‘Meubels met gebruikssporen… geweldig. Die hebben toch veel meer sfeer dan nieuwe meubels?’ Van ‘kopieergedrag’ is ze wars; het huis inrichten doet ze op gevoel. Door de wit- en natureltinten gaat dat haar makkelijk af.

Rust en naturellen

De sfeer in haar huis omschrijft Mariëtte als ‘rustig’. Boven komt die sfeer als vanzelfsprekend terug. Dochter Wieske houdt van kleur en heeft op haar kamer een knalrood bureau en felgekleurde accessoires. Zoon Teun houdt van stoer. In zijn kamer voeren gebruikte meubels en accessoires de boventoon. Toch is in beide kamers het gebruik van wit in combinatie met naturel tinten het eerste wat in het oog springt. In de ouderlijke slaapkamer hetzelfde verhaal. Een bamboe lamp, rieten mand en houten krukje geven de ruimte de uitstraling waar Mariëtte zo van houdt. Om de badkamer niet te vergeten: daar waan je je bijna in een echte hamam. Wonen betekent veel voor haar, helemaal sinds Mariëtte dit voorjaar startte met een eigen woonwebwinkel.

Shoppen in de stijl van

Bron: vtwonen 08-2016 | Fotografie hans mossel | Styling sabine burkunk | Tekst hilli voor den dag

nog meer: binnenkijken