WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jaren 90 woning in Koningshooikt

Stadsmussen Tinne en Pieter hadden nooit gedacht dat ze in een klein dorp als Koningshooikt zouden komen wonen. Tot Tinne er een vrijstaand huis te koop zag staan en ze verliefd werden op de ruime woonkamer met plafond tot in de nok. Het koppel gaf er een eigen ‘grafische’ draai aan, humor incluis.

Een blanco achtergrond

Wat dit huis vooral nodig had, was een stevige opfrisbeurt én een nieuwe keuken. ‘Het huis werd vroeger verhuurd, maar de laatste bewoners hadden het zo bont gemaakt dat de oude keuken er voor de verkoop werd uitgehaald’, zegt Pieter. Het kliklaminaat in de slaapkamers vervingen ze door echt hout. De donkere binnendeuren schilderden Tinne en Pieter in het wit. De muren waren gelukkig al in de gewenste kleur, want dit is geen huis dat je in een-twee-drie kunt schilderen, met dank aan het plafond tot in de nok van het zadeldak. ‘Een blanco achtergrond is voor ons heel belangrijk. Ik ben iemand die dingen – zeker kleuren – heel snel beu wordt’, lacht Tinne. Ook Pieter is op zijn hoede als hij in de winkel staat en een meubel of decoratiestuk wil aankopen. ‘Elke keer stel ik mezelf de vraag of ik het binnen enkele jaren nog mooi zal vinden. Twijfel ik, dan koop ik het in een neutrale kleur.’ Het voordeel van zo’n witte achtergrond is natuurlijk ook dat je interieur veel rust uitstraalt. Daar waren Tinne en Pieter echt aan toe, zeggen ze, na jaren in de drukke stad te hebben gewoond. Ook de meubelstukken zijn daarom sober en op de vele grote planten na, is er niets wat echt om aandacht schreeuwt. Tenzij de humoristische details zoals een ‘Oh Crêpe’-poster in de keuken of een paard met drie poten op de kast.

Geëvolueerde stijl

‘In ons vorig huis hielden we er een ietwat andere stijl op na. In het salon stond een Chesterfield en we aten aan een boerderijtafel. Die meubelen hebben hier eventjes gestaan hoor, maar het plaatje klopte niet. Dus hebben we geïnvesteerd in enkele nieuwe stukken zoals een grijze hoekzetel, een grote eettafel en een vitrinekast.’ Tinne en Pieter blijken ook Ikea hackers te zijn. Het tv-meubel is het bekende Besta-model waar ze een houten blad op maat voor lieten maken en de lampen boven de eettafel zijn ook van het Zweedse warenhuis. Die kregen okergele snoeren van Ace Lighting in Antwerpen. De woonkamer is groot, maar voelt toch gezellig aan en dat komt doordat ze in knusse hoekjes is onderverdeeld. De winkeltoog tussen het salon en de eetruimte is de perfecte room divider. ‘Die hebben we voor 150 euro kunnen kopen van iemand!’, zegt Tinne.

Shoppen in de stijl van

Bureaulamp van Dutchbone, muurhanger van Bloomingville, vaas van Bloomingville, hangstoel van Hkliving, tekstbord van Graham & Brown, interieurboek van vtwonen, pannenkoekenplant van Green Lifestyle, vloerkleed van Vestbjerg.

Styling & Fotografie: Jonah Samyn | Tekst: Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken