WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een opgefriste jaren 50 woning in Herenthout

Niet één maar twee schrijnwerkers wonen hier onder één dak. Hoeft het dan te verbazen dat de vloer, keuken, badkamer en meer dan de helft van de meubelen door Hanne en Jeff zelf in elkaar zijn getimmerd? ‘Wij willen geen zware afbetaling voor een super-de-luxe huis, liever gaan we zelf aan de slag. En als er soms een hoekje af is, vinden we dat net zo leuk.’

Van eigen hand

Hanne en Jeff maken zoveel mogelijk zelf en dat maakt hun interieur meer dan persoonlijk. ‘Het zat er als kind al in: knutselen, dingen zelf willen maken, mijn kamer elke zomer weer herinrichten…’, vertelt Hanne. Ze studeerde voor interieurvormgever en heeft die job een tijdje uitgevoerd. Hanne ontwikkelde al snel een eigen stijl die aansloeg op sociale media en kon stilletjes aan volledig zelfstandig worden. Onder de naam Hannemans maakt ze kleine en grote meubelen en leuke decoratiestukken, meestal in multiplex. Ook Jeff is al meer dan tien jaar schrijnwerker. Hij geeft de laatste jaren les, maar nu en dan werken de twee nog samen aan grote projecten, zoals hun eigen huis bijvoorbeeld.

Aan de slag

‘Toen we ons huis vier jaar geleden kochten, dacht ik meteen: alles wat ik geleerd heb, kan ik nu ook toepassen!’, zegt Hanne. De woning is vrijstaand en dateert van de jaren 50. Voor Hanne was het geen liefde op het eerste gezicht, maar de grote hal in de achtertuin kon haar overtuigen. ‘Aan de basis hebben we niet veel veranderd. We hebben koterijen afgebroken en hadden een nieuwe achterbouw kunnen plaatsen om meer bewoonbare oppervlakte te hebben of een architect inschakelen voor een betere indeling, maar dan zit je met een zware afbetaling en dat zagen we allebei niet zitten. Een super-de-luxe woning is voor ons sowieso geen prioriteit, we besloten zoveel mogelijk onze eigen talenten in te zetten om het mooi te maken.’ Ze begonnen met het vervangen van de ramen en het pleisterwerk en Hannes oom en neef (dakwerkers) herstelden het oude dak. Daarna was de badkamer aan de beurt. In de badkamer ligt een kurkvloer, maar in de rest van de woning legde het koppel OSB-plaat op de oude tegels. Aanvankelijk was dit een tijdelijke oplossing tot er meer budget zou zijn voor parket, maar Hanne en Jeff zijn er meer dan tevreden mee en hebben besloten de OSB te behouden. ‘Er liggen drie lagen vernis op waardoor het perfect waterdicht is en je ziet er ook niet snel vuil op liggen’, zegt Hanne.

Shop in deze stijl

Stoel van Kave Home, muurhanger kleed van HKliving, kamerplant van Green Lifestyle Store, kamerplant van Green Lifestyle Store, dressoir van LaForma, wandlamp van It’s about RoMi, bijzettafel van Zuiver, fotolijst van Braxton, locker wandkast van HKliving, vloerkleed van Karpetten van Kaatz, mand van Tine K Home, kussen van De Kussenfabriek.

Bron: vtwonen 06-2018 | Styling & Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken