vtwonen

Jaren 30 rijtjeshuis in Overveen

Dit is een mooi voorbeeld van een alles-komt-overal-en-nergens-vandaan-huis. “Verzamelen zit in m’n bloed, maar een huis moet ook rust uitstralen.”

naam: Josien en Piet-Hein
soort huis: jaren 30 rijtjeshuis
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: -
trefwoorden: woonkamer, rijtjeswoning, jaren '30, gezinshuis, doe het zelf

Jaren 30 rijtjeshuis

‘De oorspronkelijke elementen in dit huis zijn op één hand te tellen: de paneeldeuren, de schouw in de keuken en de glas-in-loodramen in de erker’, vertelt Josien. ‘Sfeer troffen we al helemaal niet aan toen we hier vier jaar geleden voor het eerst binnenkwamen. Het was vooral saai en hokkerig.’ Dat het huis weinig soeps was, weerhield Josien en Piet-Hein er niet van om een handtekening onder het koopcontract te zetten. Integendeel, vol goede moed en met een paar bouwvakkers in hun kielzog trokken ze ten strijde tegen de bedomptheid van het jaren 30-huis. Want ja, de rustige, groene straat met een boel potentiële speelkameraden én de nabijheid van het strand, een treinstation en de stad, dát zijn de echte pluspunten van dit huis, legt Josien uit. ‘We hebben tussenmuren gesloopt en aan de achterkant uitgebouwd, zodat we beneden een grote leefkeuken en speelruimte voor de kinderen erbij kregen. En een witkwast doet ook wonderen natuurlijk.’

Bij elkaar verzameld

De rustige basis – witte muren, een kastanjehouten vloer, de grote meubels in donkere, matte kleuren – is het decor voor Josiens verzameldrift. Op verschillende plekken staan en hangen verzamelingen: van borduurwerkjes tot porselein, van illustraties tot mooie boeken. ‘Die verzameldrift is een familietrekje, denk ik’, lacht Josien. ‘Mijn moeder was een verzamelaar pur sang. Hier in huis staan ook veel spullen van haar. Marktplaats, eBay, kringloopwinkels en rommelmarkten zijn mijn favoriete verblijfplaatsen, ik vind het ontzettend leuk om te struinen en te speuren naar mooie, gekke, bijzondere dingen.’

Bron: vtwonen juli 2014 | Fotografie Louis Lemaire – Inside Homepage | Styling Inge van Lieshout

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Karijn Hootsen op 30 juli 2014 om 09:37

Ik vind de poster met de rode appel zo leuk! Enig idee waar ik die zou kunnen krijgen?

>

Arianne op 14 juli 2014 om 10:57

Ook ik heb interesse in de oranje poef van Tica. Tica is alleen een groothandel. Hoe kan ik de poef als particulier bestellen?

>

Stefanie op 9 juli 2014 om 21:11

Wow wat een gave inrichting. Direct weer inspiratie voor mijn eigen jaren '30 huis!

>

jantiene op 6 juli 2014 om 03:52

Prachtig stekje! Wat voor kleur is de witte muurverf?

>

Kjc schouten op 1 juli 2014 om 11:17

Geweldig huis. Zou ik mogen weten waar unde matraskussens vandaan heeft?

>

vtwonen op 1 juli 2014 om 10:06

De oranje poef is van Tica

>

vtwonen op 1 juli 2014 om 09:27

Hoi Ella, het is een oude leunstoel die van de opa van de bewoners is geweest. Een verkoopadres hebben we dus niet voor je, maar op Marktplaats kun je misschien een soortgelijk exemplaar vinden?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties