Jaren 20 huis in Amersfoort

Het was één groot opknapproject, van vloer tot zolder, waar Sjak en Corrien zich op stortten. Hun jaren 20 huis levert het bewijs dat je ook met een klein budget – en vier rechterhanden – grootse dingen kunt doen.

Klushuis

Stiekem klommen Sjak en Corrien over het tuinhek van wat nu hun huis is. De eerste bezichtiging konden ze niet afwachten, zo nieuwsgierig 
waren ze naar… de schuur! De deur van deze voormalige timmermanswerkplaats stond open, ze zagen de ruimte vol oude spullen – ‘alsof de tijd had stilgestaan’ en… pats, boem, verliefd! Allebei. Het huis zelf? Tja, dat was wéér een klushuis, net als hun eerste woning die ze na drie jaar zelf breken, bouwen, schuren, schaven en stuken nét af hadden.

Alles op z’n kop

Stoer, strak en industrieel. Dat is hun stijl. Maar ook warm en verrassend. Corrien: ‘Ik vind het leuk dingen ‘op de kop’ te bekijken, net iets anders toe te passen. Een industriële magazijnbak of broodtrommel doet het ook goed als kastje aan de muur. We gebruikten een oude deur als achterwand voor het toilet en pagina’s uit tweedehands Bosatlassen als behang. Als je niet zo veel te besteden hebt, word je vanzelf creatief.

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Mariska Keus

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 27 juni 2015 om 08:05

Ik vind het hangbureau/kast geweldig. Nu heb ik van alles geprobeerd in combinatie met van Altena op Google, maar krijg geen website gevonden. Kunnen jullie me verder helpen?

Beste Juultje, we hebben de juiste website voor je gevonden: http://www.vanaltena.eu/ Van Altena bevindt zich in Amersfoort. Contactgegevens vind je op de website. Succes met je verdere zoektocht!

Anoniem op 10 juli 2015 om 22:34

Daan op 31 juli 2017 om 21:19

Hoi,

Het is al een paar jaar geleden dat dit artikel gepubliceerd is, maar mag ik vragen waar jullie eetkamerstoelen vandaan komen?

Natuurlijk mag dat! De bewoners hebben Gispen stoelen rond de tafel staan. Deze hebben ze wel zelf bekleed met leer. Een behoorlijk klusje, zo lieten ze weten.

Frankelien op 25 februari 2018 om 15:38

Ben heel benieuwd waar jullie de keuken hebben laten maken. Groetjes frankelien

Beste Frankelien, de keuken hebben de bewoners zelf gemaakt van oude vloerdelen en betonnen werkblad. Waar ze dit precies hebben laten doen, weten we niet.

Anita de koning op 23 juli 2018 om 09:04

Ben ook erg benieuwd hoe ze dat gedaan hebben met de keuken? is daar nog achter te komen?

Mvg. Anita de Koning

Beste Anita, zoals eerder vermeld, beschikken wij helaas niet over die informatie en kunnen we dat ook niet achterhalen.