Jaren 20 huis in Amersfoort

Het was één groot opknapproject, van vloer tot zolder, waar Sjak en Corrien zich op stortten. Hun jaren 20 huis levert het bewijs dat je ook met een klein budget – en vier rechterhanden – grootse dingen kunt doen.

naam: Sjak en Corrien
waar: Amersfoort
bewoner(s): Sjak en Corrien
soort huis: Jaren 20 huis
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 125 m²
trefwoorden: kinderkamer binnenkijken, bestaande bouw, 100 tot 150 m2, gezinshuis, doe het zelf

Klushuis

Stiekem klommen Sjak en Corrien over het tuinhek van wat nu hun huis is. De eerste bezichtiging konden ze niet afwachten, zo nieuwsgierig 
waren ze naar… de schuur! De deur van deze voormalige timmermanswerkplaats stond open, ze zagen de ruimte vol oude spullen – ‘alsof de tijd had stilgestaan’ en… pats, boem, verliefd! Allebei. Het huis zelf? Tja, dat was wéér een klushuis, net als hun eerste woning die ze na drie jaar zelf breken, bouwen, schuren, schaven en stuken nét af hadden.

Alles op z’n kop

Stoer, strak en industrieel. Dat is hun stijl. Maar ook warm en verrassend. Corrien: ‘Ik vind het leuk dingen ‘op de kop’ te bekijken, net iets anders toe te passen. Een industriële magazijnbak of broodtrommel doet het ook goed als kastje aan de muur. We gebruikten een oude deur als achterwand voor het toilet en pagina’s uit tweedehands Bosatlassen als behang. Als je niet zo veel te besteden hebt, word je vanzelf creatief.

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Mariska Keus

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anita de koning op 23 juli 2018 om 09:04

Ben ook erg benieuwd hoe ze dat gedaan hebben met de keuken? is daar nog achter te komen?

Mvg. Anita de Koning

>

vtwonen op 26 juli 2018 om 13:07

Beste Anita, zoals eerder vermeld, beschikken wij helaas niet over die informatie en kunnen we dat ook niet achterhalen.

>

Frankelien op 25 februari 2018 om 15:38

Ben heel benieuwd waar jullie de keuken hebben laten maken. Groetjes frankelien

>

vtwonen op 26 februari 2018 om 09:05

Beste Frankelien, de keuken hebben de bewoners zelf gemaakt van oude vloerdelen en betonnen werkblad. Waar ze dit precies hebben laten doen, weten we niet.

>

Daan op 31 juli 2017 om 21:19

Hoi,

Het is al een paar jaar geleden dat dit artikel gepubliceerd is, maar mag ik vragen waar jullie eetkamerstoelen vandaan komen?

>

vtwonen op 1 augustus 2017 om 07:09

Natuurlijk mag dat! De bewoners hebben Gispen stoelen rond de tafel staan. Deze hebben ze wel zelf bekleed met leer. Een behoorlijk klusje, zo lieten ze weten.

>

Anoniem op 27 juni 2015 om 08:05

Ik vind het hangbureau/kast geweldig. Nu heb ik van alles geprobeerd in combinatie met van Altena op Google, maar krijg geen website gevonden. Kunnen jullie me verder helpen?

>

Anoniem op 29 juni 2015 om 08:10

Beste Juultje, we hebben de juiste website voor je gevonden: http://www.vanaltena.eu/ Van Altena bevindt zich in Amersfoort. Contactgegevens vind je op de website. Succes met je verdere zoektocht!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties