Herenhuis in Arnhem

Een knalgele streep op de muur in de zithoek, een zwarte magneetwand in de kinderkamer en extra large kunst boven het bed; met originele DIY-oplossingen en flinke stukken maakten Sanne en Ulas hun klassieke herenhuis in Anrhem modern en eigen.

Blanco begin

Sanne en Ulas wisten dat ze in een groot project stapten. Het huis was niet geïsoleerd; de wind blies zo langs de 
ramen en door de muren en vloeren heen. De badkamer was nog in jaren 50 staat, de keuken piepklein. Al het 
mooie jugendstilhoutsnijwerk van kasten, deurstijlen en de trappartij was verstopt onder een dikke laag latex. ‘We wisten hoe mooi het kon worden. Dat sleepte ons door die verbouwing heen. En eigenlijk was het ook wel weer leuk dat het huis nog niet was gerenoveerd. Nu konden we er onze eigen draai aan geven.’

Geborgenheid creëren

Op zoek naar mooie kleuren, behing Sanne de wanden met kleurstalen op A5-formaat. In de woonkamer bracht zachtroze
 de warmte waarnaar ze zocht. ‘We kwamen uit een heel klein
 huis. Ik miste hier de knusheid.’ Om geborgenheid te creëren, schilderde ze alleen de onderste helft van de hoge wand. Later kwam daar een felgele lijn bovenop. ‘Dat had ik ooit eens ergens gezien. Het moderne effect vind ik heel gaaf. Juist in combinatie met klassieke elementen als plafondornamenten en glas in lood. Bovendien vind ik geel een heel optimistische kleur.’

Shoppen in de stijl van

shopping herenhuis arnhem

Kamerplant van Green Lifestyle Store, schaal van Zone Denmark, voorraadpot van Zuperzozial, hanglamp van Zuperzozial, poster van I love my type, kandelaar van vtwonen, kussen van pt, zetel van Triv, kastje van Pomax.

Bron: vtwonen special ‘aan de muur’ | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Mirjam Enzerink

nog meer: binnenkijken