Friese stelpboerderij in Hemelum

Rixt en Arjan transformeerden een gedateerde stelpboerderij en het bijbehorende voorhuis in twee bijzondere logeeradressen. Zelf wonen ze aan de overkant, waar het boerenerf en een sfeervolle deel het decor zijn van feesten, fairs, diners, minifestivals en streek- en kofferbakmarkten.

Van eilandleven naar boerderijleven

Rixt en Arjan leerden elkaar kennen op Curaçao, waar zij allebei woonden. Ze trouwden, kregen drie zoons en genoten van het relaxte eilandleven. In 2008 ontvingen ze een mail van Rixts zwager, die een zeilschool in het Friese Hemelum runt. Rixt: ‘Remco, de man van mijn zus Claartje, stuurde een link door van een vakantieboerderij in Hemelum die net te koop stond. Of het iets voor ons was. Arjan was meteen enthousiast, ik twijfelde nog. Nogal een grote stap vond ik het om ons leven in Curacao 
op te zeggen en in Friesland opnieuw te beginnen.”

Vintage vondsten

Vanuit Curaçao maakte Rixt, in nauw overleg met haar zus Claartje 
in Nederland, een uitgebreid plan voor het nieuwe interieur van de vakantieboerderij. ‘Op een tropisch eiland leef je altijd buiten, dus hield ik mij eigenlijk helemaal niet bezig met inrichten. Maar Claartje werkte toen nog in de mode en had een goede kijk op stijl en trends, ook op interieurgebied. We kozen voor materialen als wol, katoen, vilt, glas, marmer, natuursteen, wit porselein en hout en unieke vintage meubels die de ruimte een persoonlijk karakter gaven. Vrijwel alles heb ik via Marktplaats gevonden, vanachter mijn laptop op het eiland.

Shoppen in de stijl van

Shoppen in de stijl van Friese stelpboerderij

Theepot van Iittala, waxinelichthouder van House Doctor, vloerkleed van HKliving, Stoel van HKliving, broodplank van HKliving, kunstblad links van HKliving, kunstblad rechts van HKliving, plant van Green Lifestyle Store.

Bron: vtwonen augustus 2015 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Caroline Westdijk

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 26 juli 2015 om 14:30

Waarvan zijn de blauwe stoeltjes die op de eerste foto te zien zijn?

Beste Janneke, leuk zijn ze hè! Het zijn vintage fauteuils van Marktplaats die de bewoners zelf opnieuw hebben bekleed. Tijd om zelf te speuren, dus! Hartelijke groet, vtwonen

Anoniem op 5 februari 2016 om 07:02

Wat voor merk/type vloer ligt er in de woonkamer bij de open haard?

Hoi Sascha, helaas kunnen we je hiermee niet verder helpen, want de vloer is de oorspronkelijke vloer van de woning. Hier hebben wij verder geen informatie over.

Anoniem op 26 juli 2016 om 22:59

Ik zou heel graag horen welk merk houtkachel op de foto's staat, kunnen jullie mij helpen?

Hoi Anne-Marie, de Janus houtkachel hebben de bewoners gevonden bij Janco de Jong: http://www.jancodejong.nl/

Anoniem op 26 oktober 2016 om 20:15

Hallo, ik ben benieuwd waarvan de keuken is!

Beste Lyan, de keuken is door aannemersbedrijf Jelles Boubedriew gemaakt van oude kaasplanken (te koop bij winkels met oude bouwmaterialen). Het granito keukenblad is ter plekke gestort. Tegen de wand replica Makkummer witjes in acht tinten gestrooid wit van http://www.tegelboertje.nl. Het Whirlpool fornuis is van IKEA.