Dubbelbenedenhuis in Amsterdam

Een favoriet kunstwerk van Haske en Robin diende als uitgangspunt voor het kleurenpalet in hun net verbouwde huis, dat ze vulden met moderne en vintage elementen. Het resultaat? Een warm en sereen interieur.

Verwaarloosd

Tien jaar geleden stonden Haske en Robin tijdens een bezichtiging voor het eerst in hun huidige woonkamer. Hun makelaar durfde de drempel niet over, zo verwaarloosd was de woning. De vorige bewoner was in het huis geboren en woonde er gedurende zijn hele leven. Negentig jaar lang had de tijd stilgestaan. Keuken en badkamer ontbraken en Haske en Robin hebben de oude inboedel die er nog stond weg moeten halen. Alles kon naar de stort, behalve een paar zinken teilen, die nu als plantenbak dienen en een ereplaatsje voor het huis hebben gekregen. ‘Ik vind het een mooi idee dat er toch nog stille getuigen zijn van vroeger’, vertelt Haske. ‘Helaas konden we verder niets bewaren, alle spullen waren in een té slechte staat. Jammer, want ik ben gek op vintage en stylen.’ In het bijzonder kinderkamer styling. En daar schrijft Haske vol enthousiasme over op haar blog kinderkamervintage.nl.

Ruime aanbouw

Haske en Robin hadden na de koop het huis grondig verbouwd, maar toen de jongens waren geboren, werd het na een paar jaar toch een beetje krap met z’n viertjes. Ze misten vooral extra leefruimte. Dus gingen ze op zoek naar een nieuw huis buiten de stad. ‘We reden door dorpen in de omgeving, keken in Haarlem… Maar niets kon ons bekoren. Al snel merkten we dat we eigenlijk veel te verknocht waren aan ons huis en aan Amsterdam. We bedachten wat ons woonideaal zou zijn en we kwamen uit op een centrale
keuken, een aparte speelruimte, een lekkere thuiswerkplek, ruimte voor een grote eettafel en het liefst ook een tweede badkamer. Die extra ruimte
hoopten we te verwezenlijken door het huis te onderkelderen. We haalden Arjen van Bloem en Lemstra Architecten erbij en maakten samen het plan. Hij stelde meteen voor om in plaats van een grote kelder voor een aanbouw te kiezen.’

shoppen in de stijl van dubbel benedenhuis amsterdam

Plant van green lifestyle, vitrinekast van vtwonen, poster 1 van Crisp Sheets, poster 2 van Crisp Sheets, hanglamp van Superliving, bank van Vestbjerg, kussen van HAY, plantenpot van Nordal.

Bron: vtwonen 01-2017 | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Caroline Westdijk

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 16 januari 2017 om 19:36

Welke merk en kleur groen , zit er op de muur ( keuken)

Beste Angelique, hier is de kleur S3010-G40Y van Sigma gebruikt. Mooi hè!

Anoniem op 17 januari 2017 om 07:14

Prachtig! Waar komt het vloerkleed vandaan?

Beste Virginie, dit is een Ziegler tapijt en is gekocht bij Hamming van Seventer in Amstelveen.

Anoniem op 17 januari 2017 om 11:18

Wat een mooie bank! Weten jullie van welk merk die is?

Hoi Femke, dit is de bank Rif (van het inmiddels niet meer bestaande merk Gelukkig). De bewoners kochten de bank bij Mobilia.

Anoniem op 17 januari 2017 om 17:55

Wauw! En welke kleur zit er op de muur op de eerste foto?

Beste Tessa, de kleur die de bewoners hier hebben gebruikt, is S3010-B30G van Sigma.

Anoniem op 17 januari 2017 om 20:05

Bijzonder mooie kleuren op de muren. Ik ben benieuwd welke kleuren zijn gebruikt voor de studeerhoek en achter de eettafel.

Beste Marijke, achter de eettafel hebben de bewoners gekozen voor de kleur S1002-B50G van Sigma. Over de kleur bij de werkplek hebben we helaas geen info, maar we denken dat het dezelfde kleur is als in de keuken. En daar is S3010-G40Y van Sigma gebruikt.

Anoniem op 19 januari 2017 om 13:22

Geweldige eetkamerstoelen, enig idee waar deze vandaan komen?

Hoi Sanne, dit zijn vintage Charles Eames stoelen. Dat vergt dus wat zoekwerk 🙂 Misschien Marktplaats?

Anoniem op 23 februari 2017 om 07:38

Gave keuken! Is er ook een foto met vooraanzicht keuken waar je ziet hoe de houten grote keukendeuren op de visgraat vloer landen. Hout op hout is mooi als het exact hetzelfde is. Hoe zijn de keukendeuren op kleur gemaakt? En wat is de bladdikte van het keukenblad?

Anoniem op 25 februari 2017 om 16:07

erg mooie, zachte kleur op de muur in de keuken. welke kleur is dit? groetjes Anja

Beste Anja, in de keuken hebben de bewoners gekozen voor: S3010-G40Y van Sigma

Anoniem op 8 maart 2017 om 09:34

Mooie eettafel van Hay! weten jullie welke uitvoering het blad is? linoleum of laminaat en welke kleur.

Beste Yvon, helaas hebben we hier geen informatie over ontvangen van de bewoners. De bewoonster van dit mooie huis is ook eigenaar van deze website: http://www.kinderkamervintage.nl/ Wellicht kun je daar nog eens een poging wagen!

Petra op 16 september 2017 om 21:14

Weten jullie ook waar de keuken van is, of is dit handwerk?

Beste Petra, de ombouw in de keuken is een ontwerp van de architect. Het is op maat gemaakt van mdf afgewerkt met beton ciré. De keukenkastjes zelf en de apparatuur zijn van Eggersmann keukens.

Tobias op 19 september 2017 om 22:27

Ben super benieuwd welke kleur er op de muur in de slaapkamer zit. Hebben jullie hier ook meer info over? Alvast bedankt!

Beste Tobias, de bewoners hebben voor de muur achter het bed gekozen voor Sigma RAL 7036-4201-Y89R.

Hanna op 8 september 2018 om 20:53

Mooie plaatjes! Mag ik vragen welke kleur groen (en welk merk) er achter de keuken gebruikt is? Ik hoor het graag!
Alvast bedankt!

Beste Hanna, de kleurvraag hebben we al eens eerder beantwoord. Je vindt de herkomst van de kleuren in de reacties!