vtwonen

Dijkhuis in Nieuwersluis

Na jaren op meerdere plekken ter wereld te hebben gewoond, waren Irene en Coen op zoek naar een vaste basis in Nederland. Het werd een dijkhuis uit eind 19e eeuw in een typisch Hollands landschap.

waar: Nieuwersluis
bewoner(s): Irene en Coen
soort huis: Dijkhuis
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 220 m²
trefwoorden: woonkamer, bestaande bouw, 150 tot 250 m2, buiten wonen, groot wonen

Shop hier in de stijl van Irene en Coen. 

Natte voeten

Als Irene en Coen dit huis drie jaar geleden aan een dijk in Nieuwersluis zien staan, zijn ze meteen verkocht. Het voldoet volledig aan hun wensen, namelijk wonen in een vrijstaand huis, aan het water en een garage voor Coen om in te klussen. Ze wonen op dat moment in Mexico, waar Coen voor zijn werk als ingenieur is gestationeerd. Irene: ‘Elke keer als we in Nederland waren, zaten we in een hotel of logeerden we bij familie en vrienden. We waren het zat om uit een koffer te leven en zochten een vaste basis in Nederland.’ Irene en Coen hebben grootse plannen en willen onder meer de paardenstal, die achter het huis ligt, verbinden met het dijkhuis aan de voorkant. Als snel krijgen ze te maken met een grote tegenslag: de fundering is niet sterk genoeg en moet volledig worden vernieuwd. De paardenstal moet daarom worden afgebroken. Irene: ‘We zitten onder dijkniveau, dus toen we bezig waren met de fundering stroomden de gaten telkens vol met water.’

Houten kusdeurtje

Het dijkhuis heet officieel Jagershuis, naar het jaagpad dat langs het huis van Irene en Coen loopt. Irene: ‘We zitten tussen het Amsterdam Rijnkanaal en de Vecht in en vroeger trokken paarden de boten door het kanaal. Hier konden ze op adem komen en was een drinkplaats. Tijdens de verbouwing vonden we nog een oud hoefijzer. In de paardenstal zit nu onze woonkeuken. We wilden het karakter van de stal benadrukken en daarom zie je in de gang nog houten rabatdelen zitten. Toen we de wand tussen het dijkhuis en de paardenstal afbraken, vonden we een oude houten deur die we nu als toiletdeur gebruiken.’

Shoppen in de stijl van

Stijl van Irene en Coen naturel

Bron: vtwonen 4-2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Esther Loonstijn | Tekst Floor Roelvink

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Fleur op 10 augustus 2016 om 10:23

Beste VT Wonen,
weten jullie waar ik dat leuke behang kan kopen , met al die leuke vogels etc in hun hal? en evt ook dat bankje wat er voor staat?
met vr groeten Fleur

>

Ano op 2 juni 2016 om 21:16

Hoi, wat voor vloer ligt er in de keuken, waar komt hij weg en welke kleur is het?

>

vtwonen op 16 juni 2016 om 07:38

Beste, we hebben helaas geen informatie over de vloer in de keuken tot onze beschikking. Het lijkt een betonnen vloer te zijn, maar meer kunnen we je helaas niet zeggen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties