WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een frisse nieuwbouwwoning in Roeselare

Happy, licht en fris! Dat is wel het minste wat we kunnen zeggen van het huis van Eline en Johan dat gezegend is met open ruimtes, veel licht en ultravrolijk behang.

Strakke nieuwbouwwoning met een speelse twist

Het huis van Eline en haar gezin is een mooie, strakke en vierkante blok in Roeselare, een nieuwbouw volledig naar haar wens en die van haar man Johan. Hier ontwierp ze de eerste collecties behangpapier, interieurspullen en kindertextiel voor haar intussen razend populaire merk Roomblush. Het succes werd in enkele jaren tijd zo groot dat haar home office te klein werd en Eline onlangs haar stock en kantoor naar een ander pand moest verhuizen. Haar dochtertjes Ella en Anna zijn natuurlijk maar wat blij met de grote speelkamer die daardoor vrij kwam. ‘Het is al de tweede keer dat de ruimtes vooraan in ons huis een andere bestemming krijgen’, zegt Eline. Vroeger runde ze hier samen met Johan een grafisch kantoor met een vijftal werknemers. ‘Ik beleefde wel veel plezier aan die job, maar miste een link met interieur, mijn grootste passie. In 2010 werd ik zwanger van ons tweede meisje, maar die zwangerschap is spijtig genoeg niet goed geëindigd. Mijn wereld stond op zijn kop en ik begon door het verlies van mijn baby’tje Anouk dieper na te denken over mijn leven, zoveel zelfs dat ik uit het bedrijf stapte dat ik zelf had opgericht. Johan zocht een andere vennoot en ik begon interieuradvies te geven en me toe te leggen op styling en fotografie. Op die manier ontdekte ik dat er veel vraag was naar origineel behangpapier, want de kleuren en patronen die ik zocht voor mijn projecten bleken gewoon niet te bestaan. Op een dag stond ik op en begon ik dat maar zelf te ontwerpen. Vanaf toen ging het allemaal razendsnel. Eigenlijk heeft mijn verdriet tot iets moois geleid want Roomblush is ter nagedachtenis van Anouk.’

Interieurregels

De grote speelkamer bevindt zich vooraan in het huis, de slaapkamers en leefruimte achteraan. ‘Onze vorige woning was een rijtjeshuis. Ramen aan de zijkanten hebben we jaren moeten missen, dus wilden we er hier zoveel mogelijk’, zegt Eline wanneer we de mooie lichtinval in de grote leefruimte opmerken. Om in de zomer de warmte wat buiten te houden, lieten zij en Johan zonnewering plaatsen. ‘Een luifel was beter geweest, want als de zonnewering naar beneden is, kunnen we ons schuifraam niet meer gebruiken om naar de tuin te gaan’, lacht Eline. De woonkamer, de eetplek en de leefkeuken vormen samen één grote open ruimte. Dit is het kloppend hart van het huis waar het gezin eet, kookt, televisie kijkt en waar Ella wel eens haar huiswerk maakt. De Kvik keuken werd al uitgebreid met extra kasten en er is ook een op maat gemaakte kastenwand met ingewerkt bureau. ‘Ik heb een aantal interieurregels die ik consequent volg, zoals radiatoren schilderen in dezelfde kleur als de muur zodat ze geen blikvangers worden. Een andere is dat er evenwicht moet zijn in kleuren en materialen. Ik zou bijvoorbeeld nooit twee houtsoorten combineren en zwarte ramen vragen dan weer om zwarte accenten in de rest van het huis. De laatste regel is dat je geen muren met een raam, deur of radiator mag behangen. Op een muur zonder onderbrekingen komt een patroon namelijk het meest tot zijn recht’, verduidelijkt ze.

shopping roeselare

Shoppen in de stijl van

 

Poster van Roomblush, tafeltje van Zuiver, vaas van Mica Decorations, kandelaar van Iittala, geurkaars van Meraki, lamp van vtwonen, kussen van Roomblush, plant van Green Lifestyle Store, mand van Ferm Living, loungestoel van Pomax, vloerkleed van Brita Sweden.

Bron: vtwonen 09-2017 | Styling & fotografie: Jonah Samyn | Tekst: Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken