WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een gezellig gezinsnest in Wortegem-Petegem

Zij bedenkt, hij voert met plezier haar plannen uit. ‘En dan zien we wel waar we uitkomen’, zeggen Christophe en Evy die een strak en clean jaren zestig huis omtoverden tot een sfeervol en gezellig gezinsnest.

Altijd in beweging

Het huis had een grote opsmuk- en opfrisbeurt nodig om als een echte thuis te kunnen aanvoelen’, zegt Evy. Zij heeft tal van leuke ideeën en Christophe voert ze uit. ‘Zijn to-dolijstje blijft soms wel een tijdje liggen, maar eens hij erin vliegt, gaat het vooruit!’, zegt Evy. ‘Ik doe alles: muren en meubelen schilderen, behangen, tegels leggen, iets in elkaar timmeren… En het gebeurt zelden dat ik niet akkoord ga met Evy’s plannen’, lacht hij.

Botsen op mooie spullen

Voor Evy hoeft een interieur er niet lang hetzelfde uit te zien. ‘Enkel de zetel is al vijf jaar dezelfde, maar ik betwijfel of hij nog lang zal blijven staan’, grapt ze. Ze combineert graag ietwat duurder design van merken zoals Hay met budgetvriendelijke spulletjes van Zeeman, Kwantum… en voegt daar nog brocante en familie-stukken aan toe. Zo staat er in Marthes kamer een lessenaar die Evy’s overgrootvader ooit zelf maakte. ‘Voor ons geen intensieve zoektochten of grootse plannen: meestal botsen we op mooie spullen die we dan eenmaal thuis een plaatsje geven.’

Shop in de stijl van

Remondo sierkussen van De Kussenfabriek, Dot kussen van Hay, hanglamp van Eglo, poster van Sparkling Paper, bedhemel van Sebra, bijzettafel van Hay, pom pom set van Delight Department, tapijt van Kid’s Concept, Ib Fabric Basket van Liewood, kinderstoeltje van Kidsdepot.

Bron: vtwonen 03-2018 | Fotografie: Jonah Samyn | Tekst: Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken