kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een vrijstaande woning in Deinze

Het huis waarin Jo woont, ligt hem nauw aan het hart. Zijn grootouders bouwden het en zelf heeft hij er veel mooie jeugdherinneringen aan. Met veel geduld en zonder architect maakte hij er een eigentijdse thuis van voor zijn gezin.

Veel opknapwerk

‘Toen mijn grootouders al een tijdje overleden waren, ben ik hier komen wonen, op mijn tweeëntwintigste. Eerst huurde ik alleen de benedenverdieping, later kocht ik het huis van mijn vader en zijn broer.’ Toen hij Fleur leerde kennen, was Jo bezig met het renoveren van de eerste verdieping. ‘Structureel bleef alles daar bij het oude, maar er had eens een brand gewoed waardoor er wel veel opknapwerk was. Fleur heeft me toen erg geholpen.’

Eigen initiatief

‘Eerst riepen we de hulp van een architect in. Maar toen die op het punt stond een bouwaanvraag in te dienen, beseften we dat we ons niet goed voelden bij het plan dat klaarlag. Bovendien hadden we zelf amper inspraak gehad en dat voelde verstikkend’, zegt Fleur. Jo besloot zélf de plannen te tekenen met een computerprogramma waar hij als mechanisch ontwerper dagelijks mee werkt. Hij kijkt met plezier terug op het creatief proces dat hij samen met Fleur doorliep: het ontwerpen van de nieuwe aanbouw met veel grote ramen, de indeling van die ruimte, het kiezen van de materialen.

Shop in de stijl van

Bank van Modern Earth, vachtje van Vestbjerg, mand van Nordal, kussen van Riverdale, hanglamp van Riverdale, vaas van Braxton, vaas van Mica Decorations, krukje van Tine K Home, stoel van House Doctor, vloerkleed van Vloerkledenwinkel.

Meer foto’s en tekst in vtwonen 13-2017.

Bron: vtwonen 13-2017 | Fotografie & Styling Jonah Samyn

nog meer: binnenkijken