Binnenkijken in een vrijstaand nieuwbouwhuis in Eelderwolde

Merel wilde graag ‘een vleugje van de woonboerderij van vroeger’, Alexander vooral ‘veel van nu’. Samen kwamen ze in het midden uit, waarbij de architect voor de kers op de taart zorgde.

waar: Drenthe
bewoner(s): Alexander en Merel
soort huis: vrijstaand huis
soort bouw: nieuwbouw
woonoppervlakte: 220 m²
trefwoorden: vrijstaande woning, nieuwbouw, 150 tot 250 m2, gezinshuis

Een met de natuur

Merel en Alexander ontwierpen samen met een architect een moderne schuurwoning. Alexander: ‘Natuurlijk moest het worden. Met echte materialen. Voor buiten irokohout, riet en cederhout, dat allemaal mooi vergrijst. En binnen veel eikenhout en beton.’ En toen kwam de architect met een ongelooflijk mooie verrassing: over de hele zijde aan de weilandkant een uitstekende uitbouw van glas, waardoor je een met de natuur bent. Vanuit ons bed en het bad kijken we uit op een groenstrook waar dieren oversteken naar een plas. Het licht komt volop binnen en het geeft een enorm gevoel van vrijheid.’

Op speurtocht

Alexander: ‘En je wilt ook niet weten hoeveel betonboeren ik heb bezocht om de juiste kleur beton te vinden, een lichtere tint dan portlandcement.’ Maar gestaag werd het toch echt hun droomhuis. Alexander: ‘Van een heel klein huis gingen we naar een zee van ruimte. Al onze meubels vielen hier compleet weg. De salontafel van toen is nu een bijzettafel!’ Merel: ‘Veel nieuwe spullen in de kinderkamers komen van Marktplaats. En het zelfgehaakte kleed van mijn moeder, dat in ons vorige huis totaal niet tot zijn recht kwam op de vloerbedekking, past perfect in dit huis. Hier viel alles op z’n plaats.’

Shop in de stijl van

Stoel van Zuiver, hanglamp van Eglo, kaarsen van Tine K Home, poster melkmeisje van Ixxi, kussen van Lifestyle, vaas van Casa Vivante, plant van Green Lifestyle Store, bijzettafel van HAY, glas van Iittala, plaid van malagoon, bank van BePureHome.

Bron: vtwonen binnenkijken special 2017 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Carolien Manning

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Inge op 24 januari 2019 om 16:33

Ik ben benieuwd waar, na zo'n lange zoektocht, deze prachtige betonvloer van is? Toevallig ben ik mij ook aan het orienteren en ik vind deze kleur prachtig!

>

vtwonen op 28 januari 2019 om 10:51

Beste Inge,
De vloer is van gevlinderd beton. Helaas is verdere productinformatie over deze vloer niet bij ons bekend.
Hartelijke groet,
vtwonen

>

Janneke Wiersema op 31 oktober 2018 om 10:21

Waar kan de prachtige pouffe met de afbeelding van het melkmeisje gekocht worden?
Gezien in het nieuwbouwhuis van Alexander en Merel in Eelderwolde (te zien op de foto van de slaapkamer)

>

vtwonen op 8 november 2018 om 08:58

Beste Janneke, helaas hebben we daar geen informatie over. Misschien kun je proberen te zoeken op 'poef melkmeisje'. Succes!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties