WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een jaren 30 hoekhuis in Arnhem

Voor haar werk volgt José de laatste woontrends op de voet. Thuis is het vooral vintage design, antieke familiestukken en uitgesproken grafische kunst waar ze zich mee omringt. Rode draad in dat alles: groen!

Pittige statements

De jaren 30 woning waar het stel voor viel, was al gerenoveerd. Gelukkig mét respect voor de karakteristieke details. ‘Ramen met glas in lood in de erker, oud bakelieten beslag, openslaande tuindeuren; nét van die leuke details die dit huis sfeer geven.’ Alle muren en kozijnen werden wit voor een neutrale start. Met meubels en woontextiel in favoriete tinten groen, bruin en grijs bouwde José vervolgens verder aan een rustige basis. Maar wel met een paar pittige statements: gewaagde grafische prints en objecten in uitgesproken kleuren. ‘Vanuit mijn grafische achtergrond heb ik een grote liefde ontwikkeld voor stripverhalen en grafische kunst.’

Lamp met een twist

Overal in hun huis zie je vintage klassiekers, vooral ontwerpen uit de jaren 50 en 60, waar José een zwak voor heeft. Een opvallend onderstel van een Herman Miller tafel, de iconische vorm van de Mushroom Chair, de materialen van een Pastoe kast. Ze combineert ze graag met opvallend modern design. Als het maar authentiek is. ‘Een beetje vreemd, daar houd ik wel van. En ik moet er blij van worden. Zoals de opvallende oranje lamp in de leeshoek.’ De eclectische mix wordt aangevuld met spullen met een antiek karakter. Bloemetjesbordjes, een soepterrine en een opgezette fazant zijn familiestukken waar José warme herinneringen aan heeft.

Shop in de stijl van

Vloerkleed van Vloerkledenwinkel, draagbare platenspeler van Crosley, poster van HKliving, cactus vaas van Serax, lamp van Normann Copenhagen, vaasje van HAY, bank van vtwonen, groen kussen van De Kussenfabriek, kussen van By Mölle, kandelaar van ANNA + NINA, plaid van Malagoon.

Bron: vtwonen binnenkijken special 2017 | Fotografie Peggy Janssen | Styling Kristel de Jong

nog meer: binnenkijken