Binnenkijken in een bovenhuis in Haarlem

De jackpot, zo omschrijven Carla en Wijnand hun rijksmonument in de binnenstad van Haarlem. Want in deze oase van licht en rust is de reuring altijd dichtbij.

Perfecte basis

‘In dit huis hoefden we nergens ‘doorheen te kijken’, vertelt Carla. ‘Het licht en de hoogte, de oude elementen zoals het glas in lood en de schouw waren de blikvangers. De basis was zelfs al onze smaak: naturel, Scandinavisch met in de badkamer een granitovloer. De muren waren wit, onze meubels konden er eigenlijk zo in. We wilden eerst voelen hoe het huis leefde, kijken of ik kleur zou missen. Dat bleek niet zo te zijn. Deze lichte stijl met naturellen, zwart, hout en wit verveelt niet, een beetje saai vind ik wel zo rustig. Het voelt comfortabel. Wit geeft een opgeruimd gevoel, dat zal nooit veranderen.’

Trends vs tijdloos

‘Ontwikkelingen en trends in wonen volg ik nog altijd. Als je daar dagelijks mee bezig bent geweest, neem je dat met je mee. Ik kijk graag woonprogramma’s en lees veel woonbladen, ook Instagram en Pinterest inspireren me. Maar verrassend genoeg begint het niet te kriebelen als ik iets moois heb gezien. Ik houd dit schone canvas graag overzichtelijk. Het heeft natuurlijk ook met het huis te maken dat al zoveel sfeer en karakter van zichzelf heeft.’

Shop in de stijl

Vloerkleed van BePureHome, poster van Graham & Brown, fauteuil van Lene Bjerre, hangende plant van Green Lifestyle Store, bijzettafel van Puik Art, plant van Green Lifestyle Store, lamp van Zuiver, kussen beige van House Doctor, kussen zwart van Vestbjerg, stoel van  Vitra Eames.

Meer foto’s en tekst in vtwonen 01-2018.

Bron: vtwonen 01-2018 | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling Barbara Natzijl

nog meer: binnenkijken