Binnenkijken in een benedenhuis in een art nouveau pand in Antwerpen

Bij toeval liepen Anouk en Yves tegen deze Antwerpse art nouveau parel aan. ‘Als ik wakker word geniet ik zó van het glas-in-lood, de hoge ruimte en het zachte licht.’

waar: Antwerpen
bewoner(s): Anouk en Yves
soort huis: Benedenwoning
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 85 m²
trefwoorden: woonkamer, benedenwoning, bestaande bouw, 75 tot 100 m2

Vier ruimtes, vier woonfuncties

Het benedenhuis, bij aankoop nog een pijpenla in grijs- en bruintinten, krijgt een make-over met de witkwast: plafonds, muren en de houten vloer worden geschilderd in RAL 9010 (‘Net even wat warmer dan het verkeerswit dat de meeste architecten gebruiken’), er komen nieuwe raamkozijnen aan de voorzijde, de bedrading en het toilet worden gemoderniseerd en de tuin leeggehaald. ‘Dit frisse, lege canvas – verdeeld over vier ruimtes die geruisloos in elkaar overlopen – vulden we met de grote meubels: bed, tafel en bank. De keuken zat er al in en hebben we onaangetast gelaten. Soms vind ik het wel jammer dat de ramen zo ver van eettafel en de bank zijn. Daar tegenover staat dat ik juist die doorkijk van de voorkamer naar het groen van de tuin erg mooi vind.’

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 09-2018.

Shoppen in de stijl van…


Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Stan Koolen

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties