WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een bedrijfspand met bovenwoning in Eindhoven

Een bouwval was het bedrijfspand dat Gerald en Christa aan de rand van Eindhoven kochten. Eigenhandig transformeerden zij het in een fijne plek waar gewoond én gewerkt wordt. Met als bonus een XL daktuin.

De Hurk

Het lelijke eendje van de straat. Dat was het pand dat Christa en Gerald kochten. Al een tijdje wilde Christa, die meubels en woonaccessoires ontwerpt, graag dichter bij haar interieurwinkel op Strijp S wonen, een plek in Eindhoven waar veel creatieve bedrijven zitten. Via een kennis hoorde ze over bedrijventerrein De Hurk, zo’n tien minuten fietsen van Strijp S. Nieuwsgierig nam ze er samen met Gerald een kijkje. ‘Het pand stond al vijf jaar op de markt en was behoorlijk uitgewoond, maar wij zagen meteen mogelijkheden, zeker toen bleek dat het naast een werk- ook een woonbestemming had.

Vliesbehang als uitgangspunt

De begane grond telt maar liefst driehonderd vierkante meter. ‘Genoeg ruimte voor een atelier, werkplaats en showroom voor mij en een ruimte voor Gerald waar hij lekker kan sleutelen aan oude radio’s, terwijl hij platen draait. Er is zelfs plek voor onze Volkswagen T3 camper.’ Op de eerste etage waren een paar sleets geraakte kantoorruimtes met systeemplafonds. ‘Daar zijn nu onze woonvertrekken. En op het dakterras boven het atelier verbouwen we groenten en bloemen.’ De eerste zomer in het huis woonden Gerald en Christa in wat nu de showroom is. ‘Douchen deden we met drie emmers in de tuin’, vertelt Gerald lachend. ‘We hebben bijna de hele verbouwing zelf gedaan, van het strippen van het woonhuis tot het installeren van de badkamer en keuken.’ Christa: ‘Het is een pretentieloos gebouw, omdat het als bedrijfspand is gebouwd en dus bovenal functioneel moest zijn. Het stond meteen vast dat we het een beetje rauw en industrieel wilden laten. Niet te gelikt. Zo hebben we het vliesbehang in het woongedeelte laten zitten; het zorgt voor een fijn jaren zeventig sfeertje.’ Gerald: ‘We houden van de muziek uit die tijd, maar ook seventies design vinden we mooi.’

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 09-2018.

Shoppen in de stijl van…


Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Kristel de Jong

nog meer: binnenkijken