Binnenkijken in een benedenwoning in Den Haag

Na tien jaar Australië streken Eveline en Matthew vorig jaar neer in het Hollandse Den Haag, in een speels ingerichte, typisch Haagse parterrewoning waar functionaliteit en gezelligheid voorop staan.


Thuis in Europa

Tien jaar woonden Eveline en Matthew in Matthews geboorteland Australië toen de kans zich voordeed om weer in Europa te gaan wonen. Nieuwe woonstek werd Den Haag, dicht bij zee. Eveline: ‘Het leek ons altijd al leuk om als gezin ook in Europa te wonen. Toen Matthew in Amsterdam kon gaan werken, hebben we die kans meteen gepakt. Deze Haagse buurt is ideaal, het is vlak bij het centrum, je zit zo op het strand en de mensen die er wonen vormen een internationaal gezelschap, wat voor Matthew erg leuk is.’ Omdat ze na maar liefst negen verhuizingen in Australië het klussen wel beu waren, lieten ze het inrichten voor een groot deel over aan interieurarchitect Jelle van de Schoor van Form Makers. ‘Het huis heeft geen enorme oppervlakte, dus een praktische indeling van de kamers stond hoog op ons wensenlijstje.’

De familie Reisgraag

Het huis werd op het moment dat ze het ontdekten gerenoveerd door projectontwikkelaars. Daarom konden Eveline en Matthew bepalen hoe ze het wilden indelen. ‘Ideaal. We kozen zelf de keuken en de vloer uit. Toen we de sleutel kregen, lagen ze er al in.’ In een tijdschrift kwam Eveline het huis van Jelle van de Schoor tegen en viel ze als een blok voor zijn stijl. ‘Toen ik naar zijn contactgegevens op zoek ging, bleek hij bij ons om de hoek te wonen. We hebben hem direct gevraagd of hij wilde helpen met het inrichten van ons huis.’ Eveline vertelde hem dat ze een groene muur wilde en dat ze de woonkamer, het eetgedeelte en de keuken graag met elkaar wilde verbinden. De ruim drie meter lange eettafel, met een blad gemaakt van vierkante houten blokjes, is Evelines favoriete plek in huis. ‘Het is een echte gezinstafel. Wij kunnen aan de ene kant werken, terwijl de kinderen aan de andere kant zitten te tekenen. De bank die aan de tafel staat is
met de muur mee gestuukt en heeft onder het zitgedeelte opbergvakken. Ideaal!’

Shoppen in de stijl

Shoppen in de stijl van Eveline

Bron: vtwonen 09-2016 | Fotografie Stan Koolen | Styling Jelle van de Schoor

nog meer: binnenkijken