WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: slimme trucs voor een hoge en open ruimte

Babette en Willem verbouwden een voormalige visrokerij tot twee prachtige woningen. Grote open ruimtes, hoge plafonds en grote raampartijen behouden de oorspronkelijke functie van het pand. Maar hoe richt je deze hoge ruimte in? Met deze slimme trucs creëer je warmte en geborgenheid in een grote ruimte.

woonkamer inspiratie met vintage meubels
Bank Loods 5. Plaids en kussens Sissy-Boy Homeland. Vloerkleden Made. Salontafels Lucite. Kast erfstuk. Lamp en servies vintage.
stalen deuren in de hal
Stalen kozijnen Hemelsby Naarden. Vloertegels Hornbach. Planten Marktplaats.

Net echt

Op zoek naar een xxxl vloerkleed? Leg, net als hier, twee identieke kleden naast elkaar. Als de vormen abstract zijn, zie je amper dat het geheel uit twee vloerkleden bestaat. Met een anti-slip mat eronder zorg je dat ze mooi blijven liggen.

Groene waterval

Heb je een open vliering of entresol? Plaats er grote hangplanten, zodat die als een groene waterval de woonruimte beneden instromen.

LEES OOK
Benieuwd naar de rest van het huis van Willem en Babette? Bekijk het hier

hoge plant in een grote ruimte
Kleed, plantenpot en wastafelmeubel vintage. Wastafel Saniclear. Tegels Hornbach. Spots Philips. Houtkachel Karwei. Vlinderstoel vintage.
hoge plant in een grote ruimte
Zwarte vlinderstoel vintage. Plaid en kussen HKliving. Poef Fonq. Kleed Doing Goods via Sissy-Boy Homeland. Bijzettafel Zuiver. Kandelaren en plant onbekend.

Hoge planten

Wie de ruimte en de hoogte in huis heeft, heeft alleen nog wat lef nodig om metershoge planten te plaatsen. Het resultaat is een berg sfeer. Bovendien kun je de planten inzetten als roomdivider.

Terug naar de basis

Stomen en krabben maar! Geef het huis karakter door de muur niet te bedekken, maar bloot te leggen. Een modern kunstwerk aan de muur springt er dan extra uit.

LEES OOK
6 tips en tricks voor een hoog plafond

nog meer: binnenkijken