WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stadsvilla in Wijk aan Zee

Twee verzamelaars onder één dak, betekent dat chaos? Welnee! Louis en Petri omschrijven het liever als een huis vol liefde voor mooie creaties en ambachtelijke spullen. Eén ding is zeker: hun inrichting is zéér inspirerend.

Van bungalow naar stadsvilla

Het Gallië van het Noorden: eigengereid, kritisch en creatief. Zo omschrijven Louis en Petri Wijk aan Zee, het dorp waar ze tien jaar geleden een groot groen perceel met een kleine bungalow in de duinen kochten. Negen jaar lang woonden de eigenaars van vintage woonwinkel Neef Louis Design, met hun twee kinderen, op 75 m². Petri: ‘We kochten de bungalow wel met het idee om hem ooit plat te gooien en een nieuw huis te bouwen, maar het was voor ons een grote stap om weg te gaan uit Amsterdam en in Wijk aan Zee te gaan wonen. ‘Laten we er eerst maar eens gaan wonen. Als het bevalt, kunnen we altijd nog iets nieuws bouwen’, dachten we.’ Dat moment kwam vorig jaar.

Houten hart

In samenwerking met een architect ontwierpen Louis en Petri hun nieuwe huis, dat uit twee delen bestaat: het huis waar het gezin woont én een gastenverblijf met een eigen keuken en badkamer. ‘Het gastenverblijf wordt nu vooral gebruikt als werkruimte en atelier, maar als de kinderen groter zijn, wil één van hen er misschien wel wonen. We hebben in ieder geval de ruimte.’ De hoge plafonds en het licht dat via de schuifpuien aan alle kanten de woonkamer en keuken in komt, versterken het gevoel van ruimte. Het middenvan het woonhuis is helemaal betimmerd met hout. Petri: ‘Dat is ons houten hart. Het oorspronkelijke idee was om in het midden van ons huis een kraanbaan te maken, inclusief een ijzeren ophang- systeem voor een hijskraan aan het plafond. Dat werd een beetje too much, maar het hout is gebleven.’

Shoppen in de stijl van

Stijl van Louis en Petri
Zeep van Meraki, plantenmix van Green Lifestyle Store, vaas van House Doctor, lamp van HK Living, stoel van Zuiver, kruk van vtwonen, bananenplant van Green Lifestyle Store, kamerplant van Green Lifestyle Store.

Bron: vtwonen 07-2017 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Esther Jostmeijer | Tekst Merel van der Lande

nog meer: binnenkijken