WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een split level woning in Grave

Verhuizen of verbouwen? Sandra en Pieter kozen voor het laatste. Ze zetten hun hele inboedel op Marktplaats en gingen van een moderne landelijke woonstijl naar een mix van industrieel, vintage en modern – mét een heel eigen twist.

Fenomenaal uitzicht

‘Dit is de belangrijkste reden dat we hier nog wonen’, vertelt Sandra, terwijl ze het fenomenale uitzicht vanuit de woonkamer over de Maas laat zien. ‘Maar ook de speelse indeling en de ruimtelijkheid van het huis vinden we nog altijd fijn.’ Sandra en Pieter wonen al zestien jaar in een split level woning aan de rand van het Brabantse vestingstadje Grave. Toen het stel het huis kocht, waren een likje verf en een nieuwe vloer alles wat er nodig was om er jarenlang fijn te kunnen wonen. Maar na verloop van tijd ontstonden er toch nieuwe wensen. Sandra: ‘We twijfelden: gaan we op zoek naar een groter huis of gaan we dit huis zo verbouwen dat het helemaal naar onze zin is? We kozen voor het laatste, omdat we super gelukkig zijn met het huis en de plek.’

Compleet andere stijl

Om het huis naar hun zin te maken, werd de muur tussen de keuken en de bijkeuken doorgebroken, zodat er een ruime leefkeuken ontstond. Naar de tuin, die alleen toegankelijk was via een slaapkamer, kwam een smalle gang. En het balkon aan de voorkant van het huis, waar de hele dag de zon schijnt, werd in samenwerking met de buren verlengd. Verder kwamen er een tweede badkamer, nieuwe vloeren en een nieuwe keuken. Sandra en Pieter kozen voor een strakke basis. De reden: Sandra wilde een compleet andere woonstijl. ‘Met een strakke basis kun je écht opnieuw beginnen. We hadden een moderne, landelijke stijl, maar ik wilde een industriële stijl met vintage en een beetje modern. Pieter moest aan dat idee wennen, maar zei: ‘Oké, als jij alles voor een mooi prijsje kunt verkopen, dan vind ik het prima’.’ Dus kwam de hele inboedel, op enkele dierbare erfstukken na, op Marktplaats te staan.

Shoppen in de stijl van

shopping grave

Hanglamp van Hkliving, wandkast van Dutchbone, vaas van House Doctor, bureaulamp van La Chaise Longue, mok van Design Letters, vachtje van Lene Bjerre, spiegel van LaForma, stoel van Hkliving, plantenhouder van Draadzaken, plant van Green Lifestyle Store.

Bron: vtwonen 09-2017 | Fotografie Stan Koolen | Tekst Merel van der Sande

nog meer: binnenkijken