WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pakhuis in Friesland

Van de industriële buitenlamp tot het vilten vloerkleed, overal in en aan dit zelfgebouwde pakhuis vind je de unieke handtekening van de bewoners terug.

Zelfontworpen pakhuis

De indeling ‘De eerste keer dat we in ons huis rondliepen was bijzonder,’ vertelt Wynske. ‘De maquette die we zelf op basis van de tekeningen hadden gemaakt, had al een aardige indruk gegeven, maar in de verhouding één-op-één word je je pas goed bewust van de ruimtes, de hoogte en van de sfeer van een huis. De architect heeft een ontwerp gemaakt met stevige, solide materialen: een huis van steen betimmerd met planken van geschilderd red ceder, houten kozijnen, binnen massieve deuren en stoere dakspanten in het woongedeelte.’ Beneden zijn drie slaapkamers, de badkamer en het atelier van Wynske, op de eerste verdieping bevinden zich de woonkamer en de keuken. ‘Dat hebben we gedaan om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Omdat het hier vooral ’s zomers levendig is bij de haven en op de camping, hebben we zo ook meer privacy. En als we lekker buiten willen zitten, stappen we zo vanuit de woonkamer op ons terras bovenop de garage.’

Shoppen in de stijl van

shoppen in stijl van wynske en jan

Lamp van HKliving, kruk van Woood, lamp van Zuiver, mand van Household Hardware, kleed van Dutchbone, bijzettafel van LaForma, stoel van Riverdale.

Bron: vtwonen maart 2011 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Marianne Luning

nog meer: binnenkijken