Op deze buitenlandse Funda’s vind je de mooiste huizen

beeld vtwonen Beeld vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen
Beeld vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen

Als interieurliefhebber is er niets heerlijkers dan bij anderen naar binnen te loeren. Wegdromend bij opgeknapte stadspanden, over the top penthouses en tiny boshuisjes ben je zo een paar uur verder. Als jij een hele avond zoet kunt zijn met Funda, dan loopt het water je zeker uit de mond bij het zien van déze huizensites.

Lees verder onder de advertentie

Stadshem

Dat er nog wat schort aan je Zweedse woordenschat maakt voor het swipen helemaal niks uit, op Stadshem spreken de foto’s boekdelen. Je vindt er geen nieuwbouw, maar alleen huizen met – zoals ze zelf zeggen – persoonlijkheid, ziel en geschiedenis. En allemaal in of rondom Göteborg, met de mooiste Scandinavische interieurs zoals alleen de noorderlingen dit kunnen.

Airbnb

Anders dan op Funda vind je op de site van Airbnb geen huizen te koop, maar wel duizende beauty’s van huizen te huur. En al had je geen vakantieplannen, dan nog ga je watertandend in een paar uur de hele wereld rond. Van strandhuis op de Seychellen tot junglelodge in de nevelwouden van Costa Rica.

Freunde von Freunden

Nog zo’n reis om de wereld maak je op de site Freunde von Freunden. Je vindt er vooral huizen van creatieven, dus je kijkt je ogen uit in de huizenhoge lofts en industriële panden. Niet te koop, wel heel fijn kijkmateriaal.

FNAIM

De Fédération Nationale de l’Immobilier, oftewel FNAIM, is de Franse Funda. Je moet je hier dus een beetje doorheen spitten. En waarschijnlijk even je middelbare-school-Frans opdiepen, al is Google Translate altijd bereid je te helpen. Maar als je bij ville bijvoorbeeld Paris (of een andere favoriete stad of streek) invult, oh la la, dan krijg je een prachtig inkijkje in de Franse interieurs.

Behomm

Behomm is een community van creatieven en designliefhebbers die hun huizen beschikbaar stellen voor een korte uitwisseling. Dus jij in die ene beauty in Barcelona en zij in die van jou. Nu is het niet iedereen gegeven om zich aan te sluiten bij Behomm, maar kijken naar al het moois kan natuurlijk wel. De website zit verstopt achter een inlog, maar ga je de instagrampagina van Behomm dan kom je toch aardig aan je trekken.

Oppenheim Group

Ook fan van de Netflix-serie Selling Sunset? Voor de niet-Netflixers: de reallifesoap draait om het wel en wee van de medewerkers van makelaarskantoor Oppenheim Group in Los Angeles. En dat is er niet zo maar eentje, want het huizenaanbod is alleen voorbestemd aan miljonairs. Maar kijken en niet kopen mag, dus ga zeker even naar de site.

Bron: beeld: vtwonen 08-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen

Lees verder onder de advertentie