WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in landelijke woonkamers

De bewoners van deze huizen hebben één ding met elkaar gemeen: ze houden van een landelijke woonstijl. Hout, natuurlijke materialen en landelijke woonaccessoires zijn in dit interieur te spotten.

Landelijk gemixt met industrieel

De bewoners van deze oude keuterboerderij in Abbenbroek, Sandy en Frank, waren op slag verliefd op deze woning. Ondanks dat de boerderij al veertig jaar leeg stond en een grote bouwval was durfde het stel de verbouwing aan. Dit was voor hen geen probleem, omdat ze hier al veel ervaring mee hebben. ‘We wilden alles zoveel mogelijk in oude staat houden. Alles wat behouden kon worden, is behouden.’ In de woonkamer zijn de oude balken nog terug te zien. Dit in combinatie met veel natuurlijke materialen zoals het vloerkleed en de open haard, maakt de woonkamer van Sandy en Frank een landelijk geheel. Kijk binnen.

Opgeknapte boerderij vol landelijke accenten

vtwonen 05-2021 | vlinderstoel met zwarte wandplanken in de woonkamer
Piano uit een kroeg in Amsterdam, lamp Light & Living, bank Pronto, salontafel Het Kabinet, kussens van ByNord, La Cerise sur le Gâteau, Loods 5, Saartje Prum. Vloerkleed Loods 5, schapenvachten markt. Poef kringloop, mok Zusss, vissen van een winkel die niet meer bestaat.

Vijf jaar geleden besloten Marine en haar man Loïc deze oude boerderij te kopen. Dit pand was enorm vervallen, maar toch besloot het stel het er op te wagen. Na een grote renovatie, waarbij ze bijna alles zelf hebben gedaan, wonen ze nu in hun droomhuis. Marine heeft gekozen voor een landelijke stijl. Naast duurzame keuzes in huis, is er ook gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Hier vind je veel hout, steen, leer, rotan en zelfs beton. Om de woonkamer knusser te maken is er gekozen voor zwarte houten panelen tegen de wanden. Dit geeft een warm en landelijk gevoel en de oude sfeer van de boerderij blijft bewaard. Binnenkijken.

Schuurwoning met een landelijke woonkamer

Piano uit een kroeg in Amsterdam, lamp Light & Living, bank Pronto, salontafel Het Kabinet, kussens van ByNord, La Cerise sur le Gâteau, Loods 5, Saartje Prum. Vloerkleed Loods 5, schapenvachten markt. Poef kringloop, mok Zusss, vissen van een winkel die niet meer bestaat.

In zes maanden tijd bouwden Jaap en Mariëlle midden tussen de boerderijen en schuren in Langbroek hun droomhuis: een circulaire schuurwoning. Het stel heeft tijdens de bouw van hun woning vooral gekeken naar duurzame tricks. ‘Door zoveel mogelijk lokaal en regionaal in te kopen, blijft de impact op het milieu zo laag mogelijk.’ Ook voor de inrichting, die Mariëlle zelf omschrijft als landelijk en stoer, zijn duurzame keuzes gemaakt. Zo is er in de woonkamer veel hout gebruikt en kwam er op de bovenverdieping een wollen vloerbedekking, die 100% biologisch afbreekbaar is. Dit gecombineerd met mooie woonaccessoires zorgt ervoor dat het een geheel wordt. Neem een kijkje.

Authentieke details in België

Bank Hay, fauteuil Ethnicraft, tafel Ikea, vloerlamp Ikea, wandrek String Furniture, grote vloerkussens Ar-monia (Spanje), tafellamp Pipistrello van Martinelli Luce, plafondarmaturen Zangra met peer van Tala, houtkachel Hase, kandelaar zelfgemaakt.

Een oude boerderij in Belgisch Luxemburg werd eigendom van Mélanie en Kevin. Ondanks dat het niet naar hun smaak was ingericht en het vrij donker was, wist het stel deze woning een persoonlijke, landelijke twist te geven. ‘Veel van de meubels zijn vintage, dat past bij onze interesse in erfgoed. Maar voor een deel is ons huis ook een compromis tussen nieuw en oud, omdat we het ons niet konden veroorloven alles in één keer te vernieuwen.’ Het interieur bestaat uit authentieke accenten en een tikkeltje landelijke woonaccessoires. Mélanie en Kevin hebben deze oude Belgische boerderij weten om te toveren tot droomhuis. Binnenkijken.

Champagne-chic en landelijke woonkamer

zwarte bijzettafel
Fauteuils Fly Space Copenhagen voor &Tradition. Bijzettafels Opiki AM.PM. Poef Bulle Maison de Vacances. Vloerlamp Sari Vincent Sheppard. Vaas Bulbe en kandelaren Kinta Atelier Germain. Theepot, mokjes, kom en boogkaars Fleux. Vloerkleden HKliving. Vilten kom en hoge vazen Muskhane. Overig onbekend.

Caroline en François besloten deze oude boerderij uit de 19e eeuw in Frankrijk te kopen. Het stel was vastberaden dat dit hun droomwoning ging worden. Voor de inrichting en verbouwing heeft het stel de hulp van een binnenhuisarchitect ingeschakeld. ‘Het interieur moest recht doen aan de oude boerderij, zonder té rustiek te worden.’ Pure, robuuste materialen kiezen ze dus, zoals geborsteld eiken vloerplanken en handgemaakte Marokkaanse tegels. Deze elementen zijn goed terug te zien in de woonkamer. Het warme, landelijke gevoel dat zich hier afspeelt maakt het voor Caroline en François een feest om hier te wonen. Kijk binnen.

nog meer: binnenkijken