WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jaren 20 huis in Amersfoort

Het was één groot opknapproject, van vloer tot zolder, waar Sjak en Corrien zich op stortten. Hun jaren 20 huis levert het bewijs dat je ook met een klein budget – en vier rechterhanden – grootse dingen kunt doen.

Klushuis

Stiekem klommen Sjak en Corrien over het tuinhek van wat nu hun huis is. De eerste bezichtiging konden ze niet afwachten, zo nieuwsgierig waren ze naar… de schuur! De deur van deze voormalige timmermanswerkplaats stond open, ze zagen de ruimte vol oude spullen – ‘alsof de tijd had stilgestaan’ en… pats, boem, verliefd! Allebei. Het huis zelf? Tja, dat was wéér een klushuis, net als hun eerste woning die ze na drie jaar zelf breken, bouwen, schuren, schaven en stuken nét af hadden.

Alles op z’n kop

Stoer, strak en industrieel. Dat is hun stijl. Maar ook warm en verrassend. Corrien: ‘Ik vind het leuk dingen ‘op de kop’ te bekijken, net iets anders toe te passen. Een industriële magazijnbak of broodtrommel doet het ook goed als kastje aan de muur. We gebruikten een oude deur als achterwand voor het toilet en pagina’s uit tweedehands Bosatlassen als behang. Als je niet zo veel te besteden hebt, word je vanzelf creatief.

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Mariska Keus

nog meer: binnenkijken