WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Historisch dorpspand in Vught

Toen ze dit huis uit 1890 voor het eerst zagen, konden Ed en Mandy weinig meer terugvinden van de historie van het pand. Doodzonde vonden ze dat. ‘Aan ons de taak dit pand in ere te herstellen.’ En dat deden ze, maar wel met een vette knipoog naar nu.

Beschermd dorpsgezicht

Ed en Mandy wonen in een pand uit 1890, voorheen een kapperszaak, dat valt onder beschermd dorpsgezicht. Aan de straatkant is hun bureau Holland Vormgevers gevestigd en achter en boven wonen ze met hun twee dochters. Na twee jaar verbouwen heeft het pand een nieuwe indeling gekregen. Op het wensenlijstje stond een grote woonkeuken, een loftachtige woonkamer en een diepe tuin.

Ed: ‘Ons vorige huis was een zelf opgeknapte jaren 30-woning in een woonwijk, maar daar vond ik het toch iets te rustig. Nu we in het centrum van Vught wonen, hebben we terrasjes in de straat en regelmatig evenementen en andere festiviteiten voor de deur. Het is traditie geworden dat onze vrienden bij ons Koningsdag komen vieren met lekkere happen en wijn. Heerlijk vinden wij dat.’

Shoppen in de stijl van

in-de-stijl-vught-vintage

Bron: vtwonen binnenkijk special 2015 | Fotografie Rene van der Hulst | Styling Mandy Appel | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken