WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dubbelbenedenhuis in Amsterdam

Een favoriet kunstwerk van Haske en Robin diende als uitgangspunt voor het kleurenpalet in hun net verbouwde huis, dat ze vulden met moderne en vintage elementen. Het resultaat? Een warm en sereen interieur.

Verwaarloosd

Tien jaar geleden stonden Haske en Robin tijdens een bezichtiging voor het eerst in hun huidige woonkamer. Hun makelaar durfde de drempel niet over, zo verwaarloosd was de woning. De vorige bewoner was in het huis geboren en woonde er gedurende zijn hele leven. Negentig jaar lang had de tijd stilgestaan. Keuken en badkamer ontbraken en Haske en Robin hebben de oude inboedel die er nog stond weg moeten halen. Alles kon naar de stort, behalve een paar zinken teilen, die nu als plantenbak dienen en een ereplaatsje voor het huis hebben gekregen. ‘Ik vind het een mooi idee dat er toch nog stille getuigen zijn van vroeger’, vertelt Haske. ‘Helaas konden we verder niets bewaren, alle spullen waren in een té slechte staat. Jammer, want ik ben gek op vintage en stylen.’ In het bijzonder kinderkamer styling. En daar schrijft Haske vol enthousiasme over op haar blog kinderkamervintage.nl.

Ruime aanbouw

Haske en Robin hadden na de koop het huis grondig verbouwd, maar toen de jongens waren geboren, werd het na een paar jaar toch een beetje krap met z’n viertjes. Ze misten vooral extra leefruimte. Dus gingen ze op zoek naar een nieuw huis buiten de stad. ‘We reden door dorpen in de omgeving, keken in Haarlem… Maar niets kon ons bekoren. Al snel merkten we dat we eigenlijk veel te verknocht waren aan ons huis en aan Amsterdam. We bedachten wat ons woonideaal zou zijn en we kwamen uit op een centralekeuken, een aparte speelruimte, een lekkere thuiswerkplek, ruimte voor een grote eettafel en het liefst ook een tweede badkamer. Die extra ruimtehoopten we te verwezenlijken door het huis te onderkelderen. We haalden Arjen van Bloem en Lemstra Architecten erbij en maakten samen het plan. Hij stelde meteen voor om in plaats van een grote kelder voor een aanbouw te kiezen.’

shoppen in de stijl van dubbel benedenhuis amsterdam

Plant van green lifestyle, vitrinekast van vtwonen, poster 1 van Crisp Sheets, poster 2 van Crisp Sheets, hanglamp van Superliving, bank van Vestbjerg, kussen van HAY, plantenpot van Nordal.

Bron: vtwonen 01-2017 | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Caroline Westdijk

nog meer: binnenkijken