WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een vrijstaand familiehuis uit 1946 in Geleen

Anouk en Rob zijn de tweede eigenaren van het vrijstaande familiehuis uit 1946, dat sinds de bouw niet meer was gemoderniseerd. Nu is het zo ruim en licht dat hun hele familie zich hier graag verzamelt voor kerst.

vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen woonkamer kerst zithoek
Bank van Linteloo, camel poef van Fred de la Bretoniere, antraciet poef is van Kwantum. Wit stalen koffietafel gemaakt door Robuust Maatwerk. Het vloerkleed is tweedehands gekocht, de kussens komen van HK Living (groen), vtwonen (roze), Joelle Boers Studio (grijs), Dames van Rusticus Styling (rechthoekig) en Sissy-Boy (wit). Plaid van Ikea. Kerstversiering van Studio Balt. Wandlamp van Flos. Slinger Atelier Sukha.

Winter decor

Ze wisselen het af: het ene jaar vieren ze kerst in de sneeuw, het andere blijven ze lekker thuis. ‘Maar wat we ook doen,’ vertelt Anouk, ‘het huis wordt altijd versierd, met een heel grote boom als middelpunt, die we samen met de kinderen optuigen.’ Kerst thuis wordt gevierd met familie, ‘we spelen spelletjes, koken samen. Heel gezellig, een echte familiekerst.’ Het decor waartegen deze traditionele kerstviering zich afspeelt, is een familiehuis uit 1946, gebouwd in een lommerrijke wijk.

vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen woonkamer kerstboom
Vintage stoelen Bestwelhip. Groene kussen vtwonen, witte kussen Sissy-Boy. Bijzettafeltje Joelle Boers Studio, stalen bijzettafel tegen de muur Robuust Maatwerk. Kaartenrek Madam Stoltz. Ronde kerstversiering zelfgemaakt. Op de betonnen vloer ligt een kleed van HK Living.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen woonkamer boekenplank
Blinde barnwood boekenplanken en metalen koffietafel gemaakt door Robuust Maatwerk. Bekers Kwantum, opbergdozen Something New Store, spiegel Dames van Rusticus Styling, marmeren kandelaar Joelle Boers Studio.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen sidetable
De antieke witte kast was van de vorige bewoonster. Vintage lamp gekocht op een marktje. Kandelaars Hema, plant in glazen pot van Pikaplant. Schoenenrek in de hal en frame boven kas gemaakt door Robuust Maatwerk.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen eetkamer closeup
Ster van Stoer Metaal.

Door weer en wind

Met behulp van een interieurarchitect wordt een nieuwe, effectieve indeling voor het interieur ontworpen: open, ruim en licht. Cruciaal is de grote aanbouw die niet alleen voorziet in de extra meters voor een grote eetkeuken, maar die uiteindelijk ook leidt naar de oprichting van het eigen bedrijf van het stel. ‘Op zoek naar gevelbekleding stuitten we op Canadees barnwood, oud hout afkomstig van schuren. Sterk, en door wind en weer getekend, precies wat we zochten. Nu importeren we het en maken er de mooiste dingen mee, van meubels tot complete inrichtingen.’ In iedere ruimte in huis duikt het doorleefde hout op, verwerkt tot eettafel, badkamermeubel, wandbekleding. Een mooi stoere aanvulling op de inrichting die een mix is van moderne items en oude spullen.

vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen keuken closeup
Houten wandplank met stalen opbergbakje gemaakt door Robuust Maatwerk. Bord aan de muur Kwantum, goudkleurig potje Sissy-Boy, bekers en theepot HK Living, kabouters Hej Living, waterkoker Hema, gouden ster Søstrene Gene.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen slaapkamer
Het bed en beddengoed zijn van Aubel Coenen. Kerstplaid van Intratuin. Lichtslinger Cotton Ball Lights, hanglampje van Snoerboer. Op de vloer ligt laminaat. Vloerkleed Ikea.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen keuken
In ‘een knusse nis’ staat een fornuis van Bosch. Nieuwe witjes van Kwarts & Co. Waterkoker Le Creuset, zwarte ster Stoer Metaal.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen bureau

Kerstmaal

Het voorjaar, wanneer alle deuren en schuifpuien weer wijd open staan, is een favoriet seizoen voor Anouk. ‘Maar ook in de winter genieten we volop van ons huis. En van de open haard in de buitenkeuken; een perfecte plek voor feestjes, we hebben er al heel wat jaarwisselingen gevierd!’ Haar favoriete plek in hun familiehuis uit 1946 is en blijft de eettafel in de woonkeuken, waar de hele familie straks weer zal smullen van het favoriete kerstmaal: een krokant lamsboutje uit de oven.

vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen eetkamer
De eettafel is gemaakt door Robuust Maatwerk, van oud schuurhout en staal. Stoelen van Zuiver en HK Living, Ikea (kinderstoel) en een vintage stoel. Hanglampen Glow van Marc de Groot voor Hollands Licht. Veer van Dames van Rusticus Styling, klok van By-Boo, ster van Stoer Metaal. Vachtjes van Vacht van Vilt.
vtwonen 12-2019 | Binnenkijken in een vrijstaand huis in Geleen eetkamer closeup gedekte tafel

Woonidee

Bevestig een tafelklem aan je eet- of werktafel en drapeer er een feestelijke versiering over van takjes groen en een lichtjessnoer. Oók leuk na de kerst! Benieuwd op welke manier je jouw kersttafel nog feestelijker zou kunnen maken? Lees dan hier meer over een orginele tafeldecoratie.

nog meer: binnenkijken