WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een zomerhuis in Denemarken

Het liefst rijden Rikke en haar man Flemming elk weekend naar de kust, naar hun houten zomerhuis in Denemarken. De perfecte plek om op te laden voor twee stedelingen met een drukke baan.

zwart houten huisje
Paddle board Starboard. Rotan stoelen rommelmarkt. Bollamp Rabens Saloner.

Portie natuur

Al sinds haar jeugd brengt Rikke Rasmussen de vakanties door in een zomerhuis in Denemarken, in het kustdorp Ellinge Lyng. Rikke: ‘Het is een zwart geverfd houten huis met witte kozijnen, omgeven door pijnbomen.’ Met in de nabijheid een lang zandstrand waar de zon prachtig ondergaat. Dit paradijs ligt op zo’n honderd kilometer afstand van Kopenhagen, waar Rikke als creatief brein van een duurzaam mode- en lifestylemerk woont en werkt. Zij en haar man rijden ook in de weekenden graag naar hun geliefde pied-à-terre. ‘Hier laden we op, dicht bij de natuur. Het is ons toevluchtsoord.’

rieten tuinset
Rotan bank, fauteuil en salontafel rommelmarkt. Kussens Madam Stoltz. Plantenpot Skagerak.
houtkachel
Safaristoel van Kaare Klint is een erfstuk van Rikke,s ouders. Houtkachel Mårsø. Vloerkleed Hay.

LEES OOK
De 7 mooiste huisjes in het bos om te overnachten

Slaaphuisje

Hun zomerhuis stamt uit het begin van de jaren vijftig. Het heeft van oorsprong een woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer, maar in de loop der tijd is er wat ruimte bij gecreëerd. Zo is de oude schuur verbouwd tot keuken en extra slaapkamer, met daartussen een overkapt houten terras. Het is een knusse, intieme plek geworden, aldus Rikke. Er is een open haard voor als het ’s avonds afkoelt, en de overkapping met feestlichtjes zorgt voor het effect van een veranda. Hun kinderen nemen soms ook vrienden mee; daar is het outdoor-slaaphuisje ideaal voor.

blauwe slaapkamer
Teakhouten ladekasten en vaas rommelmarkt. Beddengoed Moshi Moshi Mind en Merci Paris. Schemerlamp Flowerpot VP3 &Tradition. Ingelijste strandfoto Robin Skjoldborg. Espadrilles Moshi Moshi Mind. Hoed Arket.

“In de ochtend drinken we koffie in bed en kijken we naar

de herten in onze tuin”

zwart groen huisje
Bed erfstuk. Badjassen en beddengoed Moshi Moshi Mind. Kapstok Madam Stoltz. Witte lampenkap Vintage 415.

Zomerhuis met blauwe lucht

Het interieur weerspiegelt Rikkes Scandinavische roots. ‘Ik heb het huis geverfd en ingericht met tinten die passen bij de omgeving, zoals het groen van de bomen, het bruin van de bast en het blauw van de lucht – dit alles zie je terug in onze slaapkamer. Vooral in de ochtend geniet ik ervan. De eerste die wakker wordt, maakt koffie en serveert dat op bed. Dan gaan we rechtop zitten en kijken we door het raam, dat daarom expres zo groot is. In onze enorme tuin scharrelen herten, eekhoorns en heel veel vogels. We hebben zelfs een spechtenpaar.’

gele tafel
De tafel is nog van Rikke,s ouders geweest, waarvan Rikke het blad geel schilderde. Vaasjes rommelmarkt. Stoelen J46 FDB Møbler.  Schoudertas Jerome Dreyfuss. Het witgeverfde bordenrek is zelfgemaakt, met daarin o.a. kaarten, vintage keramiek en tassen en een waterfles van Moshi Moshi Mind. Strolamp Madam Stoltz. Kleden Søstrene Grene.
houten overkapping
Zelfgemaakte eettafel. Stoelen rommelmarkt. Kussens Madam Stoltz. Bollamp Rabens Saloner. Plantenpotten Skagerak.

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken