Binnenkijken in een industrieel stadsappartement in Arnhem
Caroline viel als een blok voor een drie verdiepingen tellend stadsappartement in een oud pakhuis in Arnhem. Ook al was het donker en van onder tot boven met hout betimmerd. Zij zag vooral een licht, luxe en toch stoer huis voor zich – en dat wist ze ervan te maken ook.
bewoner(s): Caroline, Auke en zoon Koos. Dochter Lieke studeert en woont op kamers in Amsterdam.
waar: Arnhem
soort huis: stadsappartement van drie verdiepingen in een oud pakhuis, 350 m2



Op slag verliefd op stadsappartement in Arnhem
Als interieurontwerper is Caroline het gewend om haar klanten bij de hand te nemen. ‘Veel mensen vinden het lastig om door de bestaande situatie heen te kijken.’ Gelukkig heeft zij een ‘gereedschapskist’ vol handige hulpmiddelen en die had ze dit keer nodig om haar man Auke te overtuigen. ‘We waren helemaal niet van plan om te verhuizen’, vertelt Caroline. ‘Ik ging bij een stel op bezoek dat met me wilde praten over het interieur van een ander huis dat ze net gekocht hadden. Ondertussen was ik op slag verliefd op hun oude huis.’ Auke begreep alleen niet direct wat Caroline zag in het nogal donkere stadsappartement in Arnhem, met veel brass en houten betimmeringen. ‘Het was net een scheepskombuis.’ Dus ging Caroline aan de slag met moodboards en een 3D-model waarin ze de ietwat beklemmende ruimte op slag omtoverde in het lichte en frisse huis dat het nu is. Auke was om en het avontuur kon beginnen.
Stoer en zacht
Eenmaal over de streep, raakte ook Auke enthousiast over het idee. Hij had maar één grote wens: een professionele roestvrijstalen keuken. Dat meterslange aanrecht onderstreept de industriële sfeer, samen met het zwarte stalen kozijn in de achtergevel en de grijze betonvloer. Om te voorkomen dat het allemaal te kil zou zijn, koos Caroline voor tegenhangers: de robuuste houten balken in het zicht, warme stoffen én de kleur roze. ‘Dat was een absolute must voor mij. Roze is mijn lievelingskleur, ik kan er niet zonder. We hebben zelfs een roze bed. Ik weet dat niet iedereen zo gek is op deze kleur als ik. Om te zorgen dat het niet te zoet wordt, combineer ik roze graag met zwart.’ Zo zijn de fluwelen eetkamerstoelen roze, net als het kleed in de zithoek, maar kreeg de keuken een zwart accent met inktzwarte kasten.
LEES OOK
Zo verwerk je kunst in je interieur


Past als een jas
Caroline runde tien jaar lang een kledingboetiek voor ze de overstap maakte naar interieurontwerp. De link met kleding is gauw gemaakt. ‘Je huis moet je passen als een jas. Ik maak het vaak mee dat klanten me bellen als ze klaar zijn met hun huis. Ze hebben prachtige designspullen gekocht maar het voelt niet als hun huis. Het mist dan vaak hun eigen DNA, alsof het niet hún jas is die ze dragen.’ In haar eigen stadsappartement zorgt ze daarom voor voldoende persoonlijke items naast de strakke en robuuste inrichting. In de zithoek hangen schilderijen die haar ouders maakten. Mooie vitrinekastjes herbergen ‘familieschatten’ en herinneringen aan reizen en mooie momenten. Een echt statement is de metershoge foto boven de eettafel, van een geit in een baljurk. ‘Dat kunstwerk verenigt Aukes liefde voor koken en de passie voor kostuumdrama die Lieke en ik delen. Net zoals de perfecte jurk je gelukkig kan maken, geldt dat ook voor je interieur. Dit huis is helemaal wie wij zijn en ik denk dat we er daarom ook zo gelukkig zijn.’

“Net zoals de perfecte jurk je gelukkig kan maken, geldt dat ook voor je interieur”