WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een opgeknapte boerderij: ‘Vervallen was een understatement’

Vijf jaar geleden kochten Marine en haar man een vervallen boerderij op een uur rijden van Bordeaux. Vier jaar lang woonden ze in de opgeknapte boerderij terwijl ze het huis van onder tot boven renoveerden.

vtwonen 05-2021 | woonkamer met houten eettafel en zwarte trap
Verf trap Dulux Valentine, rotanstoel Emmanuelle bovenaan de trap en zwarte rotanstoel via een Franse Marktplaats. Stenen muur gepleisterd met kalk. Tafel en schilderijlijsten Desenio. Plaid en kussens Le Monde Sauvage. Keukenstoelen en tafel vintage. Keuken Maisons du Monde, gewaxt betonnen werkblad Gedimat, apparatuur Samsung, zwart servies via Etsy. Overig herkomst onbekend.

Van boerenschuur naar landhuis

Als ze vertellen dat ze de oude Girondine-boerderij in het Franse Lamothe-Landerron willen kopen, verklaren hun familieleden Marine Rival (28) en haar man Loïc (32) voor gek. ‘Vervallen’ was een understatement voor de 18de-eeuwse boerderij. Maar Marine, die een eigen stylingbureau heeft en daarnaast interieur- en architectuuropleidingen volgt, en Loïc, die loodgieter is, zijn vastbesloten om van de oude boerenschuur een fantastisch landhuis te maken. Ze maken plannen, tekenen hun droomhuis op papier en trekken na de koop direct in de opgeknapte boerderij om hun droomhuis te realiseren. Vier jaar en veel bloed, zweet en tranen later is het dan eindelijk zover.

LEES OOK
Zo imiteer je een stenen muur (en nog 3 woonideeën )

vtwonen 05-2021 | vlinderstoel met zwarte wandplanken in de woonkamer
Vloerkleed en bank Castorama, vlinderstoel van een Franse Marktplaats. Plaid en kussens Maison de Vacances. Zwarte vazen via Etsy, gordijnen La Redoute, lijst Desenio. Visnetten zelfgemaakt, salon- tafel zelfgemaakt van een
oude deur. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 05-2021 | bijzondere stoel met wit bureau
Bureau zelfgemaakt van houten plank, witte verf van Dulux Valentine, stoel Demeyere, lijsten Desenio, spiegel La Redoute, rotanstoel Emmanuelle via een Franse Marktplaats. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 05-2021 | ronde spiegels in de badkamer
Tegels Wendel Email, marmeren wasbak Tikamoon, spiegels La Redoute, wandlampen Leroy Merlin. Wastafel en wastafelplank zelfgemaakt van kersenhout. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 05-2021 | slaapkamer met houten balken en schuin dak met houten vloer
Eikenhouten vloer Point.p, witte verf Dulux Valentine. Bedlampen Casa, schilderijlijst Desenio. Linnen plaid, kussens, mand en beddengoed Maison de Vacances. Spiegel La Redoute. Overig herkomst onbekend.

Zelf verbouwen

Op de kozijnen na hebben ze de hele verbouwing zelf gedaan. Een titanenwerk. Als het nodig was, konden ze gelukkig leunen op advies van de collega’s van Loïc. Nadat de oude schuur was omgetoverd tot woonkamer, keuken en entresol met slaapvertrek werd er een bad- en logeerkamer gecreëerd in het oude woonhuis van de opgeknapte boerderij. Wat overal terugkomt in het huis zijn witte en zwartgeverfde planken van onbewerkt hout. Om de woonkamer, die met 110 m² met recht ruim te noemen is, knusser te maken, koos Marine voor zwarte houten panelen tegen de wanden. Verder gebruikte ze veel natuurlijke materialen als steen, leer, rotan en beton.

vtwonen 05-2021 | werkplek onder schuin dak
Bureau zelfgemaakt van houten plank, witte verf van Dulux Valentine, stoel Demeyere, lijsten Desenio, spiegel La Redoute, rotanstoel Emmanuelle via een Franse Marktplaats. Overig herkomst onbekend.

“De oude schots-en-scheve balken geven veel karakter aan de

oude schuur”

Positieve bijkomstigheden

Iedereen die een dergelijke renovatie overweegt zelf te doen, wordt door Marine aangeraden zich te omringen met deskundigen. En voorbereid te zijn, zowel mentaal als financieel, op verrassingen. Positieve bijkomstigheden in de oude schuur waren de karakteristieke oude balken en de stenen muur in de keuken, die het stel gepleisterd heeft met kalk. Natuurlijk kun je deze in een nieuwbouwhuis ook na laten maken. Maar er gaat niets boven originele elementen in een omgeving waar ze – mede dankzij materiaalkeuze en kleurgebruik – optimaal tot hun recht komen.

vtwonen 05-2021 | kaarsen op houten tafel
vtwonen 05-2021 | zwarte muur met zwarte stoel en decoraties
Verf trap Dulux Valentine, zwarte rotanstoel via een Franse Marktplaats. Stenen muur gepleisterd met kalk. Schilderijlijsten Desenio. Plaid en kussens Le Monde Sauvage.

NOG MEER BINNENKIJKEN?
Bekijk de andere binnenkijkers hier

nog meer: binnenkijken