WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een kleurrijk nieuwbouwhuis in Nijkerk

Een nieuwbouwhuis laten voelen alsof je er al jaren woont – hoe doe je dat? Esther kreeg het voor elkaar met warme kleuren, retro meubels en sfeervolle behangprints. Ze maakte er een plek van waar met het gezin dierbare herinneringen gemaakt worden: een kleurrijk nieuwbouwhuis in Nijkerk.

gele bank
Bank en kussen HKliving. Salontafel Marktplaats. Tapijt Dutchbone. Vazen Wibra. Kom Zara Home. Vogel gekregen. Gordijnen Veneta.
dressoir accessoires
Schilderij Werk aan de Muur.Tafellamp palmboom HKliving. Fotolijstje Amber de Vreng. Vaas Karwei. Boekenstandaard Zara Home.

Tweeling op komst

Je zou het niet zeggen wanneer je rondkijkt in dit knusse huis, maar Esther en haar gezin wonen hier pas sinds half maart. In oktober 2019 tekenden ze voor deze nieuwbouwwoning, en dat was maar goed ook: tijdens de jaarwisseling ontdekte Esther dat ze zwanger was – van een tweeling. Nu kwam die extra grote woning extra goed van pas. Het betekende wel dat er druk achter de verhuizing zat. Dat vertaalde zich naar een strak interieurplan. ‘Ik wilde het huis eruit laten zien alsof we er al jaren woonden’, vertelt Esther. ‘Ik ging een interieurcursus doen en daar kwam een inrichtingsplan voor de woonkamer en keuken voort. Ik wilde geen witte muren meer, maar een huis waaraan mijn kinderen warme herinneringen zouden overhouden, met details die ze zouden bijblijven.’

LEES OOK
Bekijk vier woonideeën van Esther en Thierry met behang, kleur en retro meubels

woonkamer inspiratie
Print Werk aan de Muur. Vloerlamp HKliving. Speakers Bach Loudspeakers. Televisiemeubel Furnified. Tijger Vintage Friends. Aardewerken kaarsen HKliving en Karwei.
zithoek salontafel
Banken Sklum. Tafel Loods 5. Kruk Ikea. Bijzettafel gekregen. Bloempotten, vazen Ikea. Wandplank, kleed Karwei.
keuken inspiratie
Keuken Van Ginkel Keukens. Hanglampen H&M Home. Servies HKliving. Krukken Marktplaats. Overig onbekend.
eetkamer behang
Lamp Georges Store. Vaas Blauw Blumkes. Tafel Dutchbone. Stoelen HKliving. Behang Morris&Co. Fotolijstje Mei Fang Tan. Fotoboeken Mendo.

Gul met kleur

Esther ging in haar nieuwbouwhuis in Nijkerk aan de slag met moodboards, met een kleurrijk resultaat. ‘Als ik vrienden vertel welke kleuren we met elkaar hebben gecombineerd, schrikken ze soms even’, lacht Esther. ‘Maar als ze het zien, vinden ze het heel stijlvol.’ Ze herinnert zich het moment nog goed waarop ze voor het eerst haar nieuwe huis binnenstapte. ‘Het gaf zo’n kick om te zien dat alles wat ik voor ogen had, klopte. In eerdere huizen had ik de neiging te veel verschillende stijlen en kleuren met elkaar te willen combineren – ik ben nu eenmaal nogal impulsief en vind veel dingen mooi. Door moodboards te gebruiken, ben ik gericht gaan aanschaffen.’

behang slaapkamer
Behang Arte. Print AliExpress. Lamp Oud & R-style. Sprei HKliving. Nachtkastje Vintage Friends. Vaas Zara Home. Fotolijsten kringloop. Kasten Ikea.

“Met behang kun je veel persoonlijkheid aan je

interieur toevoegen”

Opposites attract

Ook speelde Esther met donker en licht. ‘Ik wilde heel graag een donkerhouten keuken. Ook de donkere eettafel stond al vast. Daarom zijn we in andere opzichten voor licht gegaan, bijvoorbeeld in de kleur van de meubels en de muren. Ons veranderende leven heeft dit huis gevormd. Dit interieurproject heeft me heel gelukkig gemaakt. De combinatie van mooie behangprints, sfeervolle kleuren als oudroze en oudbruin en retromeubels maken dit tot mijn droomhuis. Ik wil nooit meer weg uit mijn nieuwbouwhuis in Nijkerk.’

ledikant kinderkamer
Bed Ikea. Klamboe Jollein via Studio Jules. Behang Morris & Co. Kleed Marktplaats. Kruk kringloop. Houder Ikea. Vos aan wand Fiona Walker England.
commode kinderkamer
Kast Ikea. Print Desenio. Hanger gekregen. Lamp kringloop.

LEES OOK
Met dit stappenplan kan iedereen zelf behangen

nog meer: binnenkijken