WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een kleurrijk mini-appartement in Amsterdam

Niet het huis, maar de plek was hun grote droom. En dat betekende dat ze concessies moesten doen. Bij Mark en Kim gaan comfort, gezelligheid en herinneringen vóór de looks. En ze komen er volledig mee weg! Kijk binnen in een kleurrijk mini-appartement in Amsterdam.

appartement Amsterdam
Groene fluwelen bank @vanvintagetayko. Kussens, roze tapijt en bankje Doris voor HKliving. Eettafel Marktplaats. Stoelen Krueger Matrix. Roze vaas Rataplan. Alle kandelaars cadeau gekregen. Vierkante koffietafel Noppes, zeshoekige koffietafel De zaak van Sjaak. Roze beeld en lamp aan de muur Fortune Flea. Zwarte kast gekregen. Groene vaas Van Dijk & Ko, vazen op de kast Vok Jong Bloemen en Planten. Hanglamp Vintage Depot. Gordijnen Noordermarkt. Schilderij HKliving. Lage kast tegen de muur links gevonden langs de weg met klein aquarium van Rainer. Kast rechts met terrarium gemaakt door Mark en z’n opa. Vloer zat al in het huis.
groene bank
Houten wand gemaakt door Mark met brute blank glas via . Groene fluwelen bank @vanvintagetayko. Kussens, roze tapijt Doris voor HKliving. Vierkante koffietafel, koffietafel naast de bank Noppes. Kandelaar op vierkante tafel cadeau gekregen. Zeshoekige koffietafel De zaak van Sjaak. Roze beeldje Fortune Flea. Houten beeldje cadeau gekregen. Roze steen, zoutlamp Ekoplaza. Klok Dorcas. Jurk Doris Vintage.

Klein maar fijn

‘Tja, het is hier niet groot, maar we wonen wel in de hoofdstad hè!’, roept Kim opgetogen als ze het appartement laat zien. Want wonen in Amsterdam, dat was het doel dat Kim en Mark hadden toen ze deze woning gingen bezichtigen. Kim: ‘Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even schakelen toen ik hier de eerste keer stond. Het appartement was basic, had plastic kozijnen en was een beetje groezelig.’ Maar ze realiseerden zich ook dat ze concessies moesten doen als ze in Amsterdam wilden wonen. Kim: ‘Telkens als ik thuiskom, geniet ik van het feit dat we het samen in dit kleine huis volhouden.’

houten kast
Kast Rataplan. Ronde lamp HKliving. Beeld handgemaakt door Kims moeder. Slinger met bellen souvenir uit Marokko.
eettafel met bank
Kussens, roze tapijt en bankje Doris voor HKliving. Blauwe lamp op kast, oranje glaswerk en rood vloerkleed keuken HKliving. Hanglampen Vintage Depot. Leren handvatten keukenkasten zelfgemaakt van leren riem. Pot Pols Potten. Blauwe lijst Ikea. Steelpan erfstuk. Roze servies op de keukenkasten Nørd conceptstore.
servies op een wandplank
gekleurde vazen
Spiegel en gele vaas kringloopwinkel. Groene vaas Fleurmonde. Paarse pot Noordermarkt. Ketting souvenir uit Marokko.

Vintage vondsten

Om er hun eigen plek van te maken, voegden ze veel kleur toe en plaatsten ze glas in het bovenste deel van de lattenwand die het woon- en slaapgedeelte van elkaar scheidt. Kim omschrijft hun interieur als kleurrijk, comfortabel, gezellig en vintage inspired. Met dat laatste bedoelt de ontwerpster dat ze zich voor het interieur laat inspireren door vintage (mode). De kringloopwinkel is voor Kim dan ook the place to be. ‘Ik ben nooit op zoek naar iets. We hebben alles al. Maar als ik iets vind wat het interieur mooier maakt, word ik heel erg blij. Het voegt dan echt iets toe.’

LEES OOK
Het inrichten van een kleine ruimt: 4 praktische tips om mee te beginnen

ronde lamp
Ladekast Rataplan. Ronde lamp HKliving. Corneille poster Noordermarkt. Beeld handgemaakt door Kims moeder. Glas vlooienmarkt Parijs. Slinger met bellen souvenir uit Marokko.

“Een mooi aandenken vind ik belangrijker dan dat het er

perfect uitziet”

Kleurrijk mini-appartement

Een kleurrijk mini-appartement dus, waar sommige interieurkeuzes ten koste gaan van het esthetische aspect. Opvallend is bijvoorbeeld de relatief grote eettafel. Kim: ‘Het staat misschien niet zo mooi, maar een grote eettafel draagt zo bij aan de gezelligheid in huis.’ Ook de archiefkasten en het bed in de slaapkamer zijn eigenlijk te groot voor het appartement. ‘De kasten vind ik geweldig, omdat ik er lekker veel in kwijt kan. En het bed is nog van mijn ouders geweest. Dat zal ik nooit wegdoen. Een mooi aandenken vind ik belangrijker dan dat het er perfect uitziet.’

archiefkast in slaapkamer
Poster op de deur souvenir uit Parijs. Handtas aan de deur dorisvintage.nl. Stoel Noppes. Archiefkast Gideon Italiaander. Witte zwaan en bed erfstuk. Witte lamp HKliving. Bedlinnen Kwantum. Fiets Isaac Cycle.
kleine slaapkamer
Kledingrek en bedlamp HKliving. Mand aan het bed fietsmand Waterlooplein. Bedlinnen Kwantum. Kussens Doris voor HKliving. Foto aan de muur Paul Fuentes Design. Raambekleding bolverf.nl.

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken