WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een lekker quirky huis vol kunst in Melbourne

Met gemengde gevoelens volgden Madeleine en Karl de verbouwing van een oud pand in hun buurt. Het hypermoderne hek bijvoorbeeld, stond haaks op de art deco-stijl van het huis. Maar inmiddels wonen ze er zelf en zijn ze dolgelukkig met hun vrolijkmakende huis in Melbourne dat zo lekker ánders is.

houten keukeneiland vloerkleed
Kunstwerk links Euclid van Geoffrey Carran. Kan met hart Kaj Franck voor Arabia.  Krukken en gele fluitketel vintage. Rood bord aan de muur Blossom & Bill. Kleed uit Turkije. G Plan-stoelen van Kofod Larsen vintage.

Veilingbord in de tuin

Aanvankelijk wist Madeleine niet wat ze moest denken van het nieuwe uiterlijk van dat huis waar zo lang aan was verbouwd. ‘De bewoners lieten een hypermodern en imposant buitenhek neerzetten’, verklaart de kunstenares. ‘Het stond haaks op de art-decostijl van het huis en daar had ik zo mijn vraagtekens bij.’ Maar het lot wilde dat ze er uiteindelijk zelf zou komen te wonen. ‘Hoe vaker Karl en ik er langskwamen, hoe meer waardering we kregen voor de eigentijdse en unieke uitstraling. We stonden op het punt ons huis uit te bouwen toen we een veilingbord in de tuin zagen staan.’

LEES OOK
Binnenkijken in een prachtig klassiek pand in Melbourne

zwarte muur bureau
Madeleines atelier bevindt zich aan de voorkant van het huis. Bureau via eBay. Stoel Odger Ikea. Het ingelijste handwerklandschap is gemaakt door Madeleines moeder, andere kunstwerken van Madeleine zelf. Overig onbekend.
houten hek fiets
Het buitenhek, een ontwerp van Field Design Studio, volgt de contouren van het huis. Het is gemaakt van in de oven gedroogd hardhout, dat met de tijd mooier wordt.
panterprint zitzak stoelen
Zitzak Sage x Clare. Bank GlobeWest. Kleed meegenomen uit Turkije. Vintage salontafel eBay. Stoelen gekocht via Gumtree en opgeknapt door Madeleine. Peer-kunstwerk gemaakt van Marimekko-stof.
houten dressoir kunstwerk
Antiek dressoir gekregen van Madeleines moeder. Schilderij van Betty Mbitjana. Oranje sound system Yamaha. Vaas West-Germany. Geometrisch schilderijtje van Anna Cole. Zwarte kangoeroe Jumbled. Aardewerken zonnebloem gemaakt door Madeleine.

“We exposeren hier schoolprojecten, ons eigen werk en kunst die we door de jaren hebben verzameld”

Gezinstentoonstelling

Eenmaal binnen bleek het zelfs Madeleines droomhuis. ‘Ik ben dol op alle goed doordachte en tegelijkertijd lekker gekke toevoegingen, zoals de op maat gemaakte bankjes met bergruimte, de met de hand gegoten betonnen haard en de enorme houten schuifdeur die de oude en nieuwe gedeeltes van het huis scheidt.’

Het grootste pluspunt vindt ze het open woon-eetgedeelte aan de achterkant, waarvan ze met kleurige kunst een ‘gezinsvriendelijke’ plek maakte. ‘Het leefgedeelte is een soort steeds evoluerende galerie. We exposeren hier schoolprojecten, ons eigen werk en de kunst die we door de jaren hebben verzameld.’

blauw dekbedovertrek bed
Kussens en sprei Sage x Clare. Giraffe cadeau gekregen. Familieportret gemaakt door Ada. Ingelijste afbeeldingen van Elizabeth Dunker.

“Ik omring me graag met tekeningen van mijn kinderen. Hun kunst maakt me blij”

Tweedehandsschatten

De basis van dit huis in Melbourne wordt gevormd door witte muren en de warme houttinten van de kozijnen. Naast werk van lokale Australische kunstenaars houdt Madeleine van aardewerk, glas en textiel. ‘Verder hebben we het hier ingericht met een mix van oud en nieuw’, vertelt ze in haar huis in Melbourne. ‘Ik heb veel spullen die sentimentele waarde voor me hebben omdat ze me herinneren aan bijzondere mensen of gebeurtenissen. Ik hou van tweedehandsschatten en omring me graag met tekeningen van mijn kinderen, vooral als ik werk. Hun kunst maakt me blij.’

geel dekbedovertrek bed
Ingelijste quilt Sleeping Boy van David Bromley. Beddengoed Sage x Clare.
computer bureau stoelen
Karl en Madeleine werken allebei vanuit huis. Ingelijste theedoek van David Shrigley. Stoelen Industria X.

LEES OOK
Van roadtrip tot kunst: een kijkje bij Lisette van Hoogenhuyze

Shop de stijl

nog meer: binnenkijken