WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een hotel-chic familiehuis in Frankrijk

Alsof je elke dag incheckt in je eigen boetiekhotel, dat gevoel wilden Fanny en Fabrice oproepen in hun hotel-chic familiehuis op het Franse platteland. De succesformule: diepe kleuren, een vleug art-deco en een heuse hotelbar.

rode muur
Muurverf Book Room Red van Farrow & Ball. Tafel Gubi. Stoelen en vloerlamp tweedehands. Hanglamp Yanzi Artemide. Spiegel AYTM. De schouw en cementtegels zaten al in het huis. Overig onbekend.

Hallo trappenhuis

Marmeren schouwen, een originele eikenhouten vloer en een waanzinnig trappenhuis: ook al zou dit vrijstaande jaren ’30 huis een flink klusproject worden, Fanny en Fabrice wisten meteen dat ze hier wilden wonen. Beetje jammer dat de vraagprijs boven hun budget lag. Maar zoals dat gaat met echte liefde: het roest niet. En dus namen ze na een jaar, toen het huis nog altijd niet verkocht bleek, weer contact op met de eigenaar. Een nieuwe onderhandeling volgde en deze keer was die succesvoller: in 2018 betrok de familie eindelijk hun droomhuis op het Franse platteland.

groen trappenhuis
Muurverf trappenhuis Eucalyptus en toilet Thé de Chine van Maison Sarah Lavoine (via ressource-peintures.com) . Hanglamp Bolle Gallotti & Radice. Zwartgeverfde kast tweedehands. Traploper Arlequin Hartley & Tissier. Terrazzo wastafel in opdracht gemaakt. Spiegel Moebe.
bloemen behang
Muurverf Bleu Minuit van Maison Sarah Lavoine (via ressource-peintures.com). Behang Dark Floral Ellie Cashman Design. Banken en fauteuil tweedehands. Vloerkleed Toulemonde Bochart. Salontafel
D 552-2 Giò Ponti. Hanglamp Gervasoni. Overig onbekend.

Donkere tinten

Maar eerst wachtte een verbouwing, en niet de kleinste. Met hulp van een lokale architect en aannemer werd de indeling opgeschud: de keuken en de eetkamer werden samengevoegd en boven kregen sommige slaapkamers een inloopkast en badkamer en suite. De originele cementtegels werden gereinigd en behandeld, het marmer, houtwerk en de plafondlijsten hersteld. Fanny: ‘Het stond voor ons vast dat we alle karakteristieke elementen van het gebouw moesten behouden, want die vormen de ziel van het huis.’ Elke kamer kreeg daarnaast zijn eigen, moody kleurenpalet. ‘We wilden alleen donkere tinten, voor die luxe hotel-chic sfeer.’

ronde spiegel

“Eigenlijk draaide het moodboard maar om

één ding: luxe”

blauw behang
Verfkleur Bleu Minuit van Maison Sarah Lavoine (via ressource-peintures.com). Behang L’Illusion Nobilis.
Zwarte hanglamp Vertigo Petite Friture. Witte hanglampen Céline Wright. Goudkleurige lichtschakelaars Also & Co. Beddengoed onbekend.
bomen behang
Verfkleur lambrisering Thé de Chine van Maison Sarah Lavoine (via ressource-peintures.com). Behang Pine Trees Au Fil des Couleurs. Hoofdbord tweedehands. Wandlampen Flea Miliashop. Goudkleurige lichtschakelaars Also & Co. Bijzettafel Monoprix. Overig onbekend.

Codewoord: hotel-chic

De boetiek hotelstijl is – zoals in elke hoek duidelijk wordt – waar het stel z’n inspiratie vandaan haalde. Fanny: ‘Eigenlijk draaide het hele moodboard maar om één ding: we wilden dat je je hier ondergedompeld voelt in luxe. Ook qua materialen hadden we een duidelijk beeld voor ons: fluweel voor de gordijnen en banken, messing, marmer en palissander in de details.’ Het pronkstuk van het huis? De zelf ontworpen keuken van palissanderhout. Met z’n spiegelende achterwand en Franse krukken waan je je hier inderdaad aan de bar van een rokerig art deco-hotel in Parijs. Missie geslaagd.

houten keuken
De keuken, ontworpen door Fanny en Fabrice zelf met interieurarchitect Carlos Pujol, is uitgevoerd in palissanderfineer en verde Guatamala (groen marmer). De achterwand is bekleed met spiegelfolie. Muurverf Book Room Red van Farrow & Ball. Barkrukken tweedehands. Overig onbekend.
groene stoel
Groene bank tweedehands. Vintage radiokast Telefunken via Troc’Occaz. Tafellamp Serena Flos. Goudkleurige lichtschakelaar Also & Co. Overig onbekend.

LEES MEER
Hotel chic: wat is het precies en hoe krijg je het voor elkaar?

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken