WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een herenboerderij in Hillegom

Ze woonden amper een jaar in een nieuwbouwhuis toen Sofie en Raymon met heel hun hart een huis met historie kochten. Bij de verbouwing van deze herenboerderij zochten ze zo veel mogelijk naar originele elementen, niet naar perfectie. In hun interieur wordt een levendige mix van vintage en nieuw bijeen gehouden door gedurfde kleurenpaletten.

vtwonen 08-2020 | doorkijk in woonkamer met blauwe deuren
Vloer vtwonen visgraatparket Karwei, hanglamp Steinhauer, eetkamerstoelen 4uDesigned, hoge kinderstoel Ikea. Eettafel Het Tafelpakhuis. Oude radiator Schijf Restoric. Replica schommelstoel van Charles Eames via Haarlems Veilinghuis. Blauw-witte vaas House of Nature, boeket kunstbloemen Meestervervalsers. 

Leven en ruimte

“Behalve naar een huis waar leven in zit, waren we op zoek naar meer woonruimte voor ons gezin,” vertelt Sofie. “Met deze boerderij hadden we opeens het dubbele oppervlak van ons vorige huis! Dat is echt een luxe. Omdat we het oorspronkelijke karakter van de herenboerderij zoveel mogelijk wilden bewaren en waar nodig herstellen, hebben we de traditionele indeling gelaten zoals die was. Dat betekent dat de benedenverdieping wordt gesplitst door een elf meter lange gang van de voordeur helemaal naar achteren. Rechts is de zitkamer met en suite naar de eetkamer. Links hebben we een speel- en televisiekamer gemaakt. Daarachter is de keuken. Boven hebben we de slaapkamers, twee badkamers en nog een paar extra kamers.”

vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | woonkamer met kleurrijke elementen
Kleur wand Pink Nudity Flexa. Bank The Sofa Company, daybed Karwei, vloerkleed Raz van Wonen met Lef. Vaas kringloopwinkel, bijzettafel van de brocantemarkt in Lille. Salontafel BePureHome, schalen met palmboom-dessin Van Roon Living. Kussens van achter naar voor Karwei, The Pink Club, Hema, HKliving. Goudkleurige plantenpot Ikea, raambekleding Veneta. 
vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | kast met verschillende bijpassende woonaccessoires
In de kast veel vintage, print Kunst in Kaart, snijplank HKliving, Vaas kringloop. schalen
Van Roon Living.
vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | lange gant met marmeren vloer en hertenkop aan de muur
vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | woonkamer met eettafel en groot bloemen schilderij aan de muur

Handen uit de mouwen

“Van buiten was de boerderij prachtig, maar binnen was het cosmetisch een drama: jaren 90 stijl op z’n Amerikaans, met witte plavuizen, geel marmer en overal verlaagde plafonds. Om daar een interieur van te maken dat bij ons past, stelden we een budget en een plan op. Alleen: bij een huis als dit kun je niet overal een plan voor hebben want je weet niet wat je tegenkomt. Toch boksten we de hele verbouwing in tweeënhalve maand voor elkaar. Een bevriende aannemer stond klaar met een goed team, maar we hebben ook veel zelf gedaan, met de hulp van Raymons vader. Het was een kwestie van vakantiedagen opnemen en heel hard werken tot in de late uurtjes. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het huis ook nog niet helemaal klaar is. En er zijn boven een paar kamers waarvan we de deuren gewoon nog maar even dicht laten.”

vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | badkamer met pastel kleuren in oude stijl

“Als de kleuren maar harmoniëren,

dan kun je alles combineren”

Kleur verbindt

“Voor het interieur ga ik altijd uit van kleur. Ik zoek inspiratie voor een palet en ga daarbij gedurfde combinaties niet uit de weg. Vanuit het kleurenpalet ga ik vervolgens meubels en accessoires shoppen en verzamelen. Ik kies enkel dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Vind ik die niet, dan wacht ik liever even. Als de kleuren matchen en elk afzonderlijk ding is iets waar ik echt van houd, dan wordt het altijd een mooi geheel. Dan ontstaat vanzelf een interieur dat eigen voet. Vintage items en familiestukken zijn voor mij ook heel belangrijk om een interieur persoonlijkheid en een ziel te geven. Alle kamers in huis hebben een eigen sfeer, de ene is wat meer industrieel, de andere een tikje Ibiza, maar wat ze gemeen hebben is dat ze er altijd een mix van nieuw en vintage staat.”

Ontdekken welke kleur het beste in jouw huis past? Bekijk het hier.

vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | aanrecht met snijplanken en kookaccessoires
vtwonen 08-2020 | binnenkijken hillegom | keuken met pasteltinten
Keukenkasten Ikea, op maat gemaakte deuren Reform Copenhagen. Koperen pannen van de brocantemarkt in Lille. Garde met keramisch handvat Anthropologie. Kan en snijplanken
House of Nature. Koperen stang Gamma, S-haken House Doctor.

Zo haal je deze stijl in huis

  • houd de basis (plafonds, deuren, ramen) zo veel mogelijk authentiek
  • kies een kleurpalet en zorg dat alle meubels en accessoires er bij passen
  • mix nieuwe interieuritems met vintage en familiestukken
  • durf verschillende dessins en patronen te combineren

nog meer: binnenkijken