WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een fleurig appartement in Amsterdam

Evy Blommaart houdt niet van standaard. Daarom zit het interieur van Evy en vriend Sjoerd ook vol verrassingen. In vorm, materiaal én kleur. Een fleurig appartement die haar vrolijke persoonlijkheid weerspiegelt. ‘Het hoeft echt niet onbetaalbaar te zijn om het leuk te maken.’

Fleurig appartement | woonkamer met groene bank
Bank, bijzettafels, cactus, plant op ladekast, kaarsenstandaards op tafel, schaal en veren Blooming Interior. Kussens Vanilla Fly, lamp BePureHome. Pauw By-Boo. Ladekast gemaakt door de opa van een vriend. Herkomst gordijnen onbekend. Kaarsenstandaards voor het raam IJ-Hallen. Het zeil lag er al. Muurverf Light Peachblossom 3 van Little Greene. Kunstwerk zelfgemaakt. Gordijnen Hema.

Constant proces

Evy Blommaart verhuisde in 2015 met vriendinnen naar dit flinke appartement. Haar ultieme droom: een eigen interieurwinkel. ‘Dat heb ik altijd gewild. Al vanaf dat ik een klein meisje was. En na allemaal mooie (interieur) ervaringen was het zover, ze startte haar eigen zaak: Blooming Interior.

Inmiddels woont ze met haar vriend Sjoerd in het appartement van twee verdiepingen. ‘Het huis is nog niet helemaal zoals ik het wil. Het is een constant proces. Ik wil het ook echt samen met Sjoerd doen. Vraag ik hem bijvoorbeeld wat hij een leuke kleur vindt voor op de muur en hij zegt blauw, dan zoek ik een mooie blauwtint uit. Ik werk thuis niet met een stijlkaart. Alles wil ik stapsgewijs laten groeien. Zo wordt de nu nog grijze draaitrap donkergroen. Groen is een favoriete kleur, omdat er zo veel prachtige tinten mogelijk zijn. Ik vind de trap het vervelendste karwei dat er is, maar ga er binnenkort aan beginnen. Ik denk wel dat Sjoerd zal helpen met schuren.’ Alles wat nu nog wit is moet een kleur krijgen. ‘Voor de gang heb ik Red Earth van Farrow & Ball bedacht en het roze gaat eruit.’

Blauwe muur | Houten eettafel en bank
Eettafel en kerkbank van Marktplaats, stoelen Light & Living, tweedehands kroonluchter gekocht op de markt.
Blauwe muur | eetkamer
Eettafel en kerkbank van Marktplaats, stoelen Light & Living, tweedehands kroonluchter gekocht op de markt.
Witte hal met houten kapstok
Kapstok BePureHome. Vintage spiegel, schoenenkast, tekenkoffer, jas Liv, plant en pot Blooming Interior. Locker Mevius.
Fleurig appartement met lichte slaapkamer
Bed van Sjoerds ouders geweest. Vintage kleed. Plafondlamp en lamp naast bed BePureHome. Planten, potten en spiegel Blooming Interior. Beddengoed Zara Home.

Onzichtbare tv

Stukken uit de winkel, zoals de bank, maar ook van tweedehands markten en Marktplaats maken het een fleurig appartement. Evy’s lievelingsmeubel – de ladekast – werd gemaakt door een horlogemaker, de opa van een vriend van de familie. Een mooi contrast met dit doorleefde, nogal aanwezige meubel, is de tv-kast die er schuin tegenover bijna wegvalt tegen de blauwe muur. ‘Die combineert waar ik van houd met waar ik een hekel aan heb. Ik heb een hekel aan een tv in de kamer, dus die staat onzichtbaar in de kast. Ik houd van planten, dus de kast bevat bovenin een grote bak waarin ik flinke planten heb gezet. We hebben ’m samen bedacht. De tekening hebben we nog, dus als er belangstelling voor is kan deze via mijn insta blooming_interior worden opgevraagd.’

De planten komen uit Evy’s eigen winkel, waar ze naast meubels en accessoires zoals vazen, kandelaars en servies, ook planten en kunstplanten en -bloemen verkoopt. In het appartement vind je die ook terug. En ze zijn bijna niet van het echt te onderscheiden.

Blauwe tv-meubel | fleurig appartement
Het tv-meubel annex plantenparadijs is een eigen ontwerp van Evy. Kussen Vanilla Fly, herkomst gordijnen onbekend.
Bijzettafel met boeket bloemen
Bijzettafel Zuiver, behang Cole & Son. Overig Blooming Interior

Fleurig appartement

De lievelingsplek van het stel is de door Evy betegelde bar. ‘We zitten hier zo veel. We koken en eten hier allebei graag. Ook met vrienden zijn we bijna altijd rond het barretje te vinden. Gek hè, het is toch bijna een kleine, saaie keuken, maar dan staan we hier met z’n allen.’ In de standaardkeuken schilderde Evy de deuren groen. Evy’s motto: ‘Een huis moet niet te serieus zijn, het moet een beetje leven. En het hoeft niet onbetaalbaar te zijn om het leuk te maken.’

Dus kijk vooral niet op van een grappige leeuwenvaas pal naast een klassieke kandelaar met blaadjes. Of van een bloemenschilderij dat gewoon een stuk behang op board geplakt blijkt te zijn. En daartegenover een trio originele foto’s, gemaakt door haar schoonzus, in subtiele lijstjes. ‘Ik heb niks met standaard’, concludeert ze, ‘net zo min als je hier fris-koele kleuren, dat Scandinavische, zult vinden. Een huis moet een beetje liefde hebben en dat krijg je door te verzamelen. Je bent er niet meteen, een huis moet groeien.’ En wat vindt Sjoerd er allemaal van? Hij vind het leuk dat het interieur Evy’s persoonlijkheid weerspiegelt: fleurig en vrolijk.

LEES OOK?
Kijk binnen in een familiehuis met vintage meubels en uitgesproken kleuren

Kleurrijke bar | barkrukken
De bar zat er al, Evy heeft hem zelf betegeld. Groene tegels van Tegels in huis, grote snijplank Woonfabriek (winkel bestaat niet meer), kleinere snijplank Blooming Interior. Behang Cole & Son. Herkomst zeeppomp onbekend. Verf op keukenkastdeuren Card Room Green No. 79 van Farrow & Ball.
Keuken | kleurrijke bar
De bar zat er al, Evy heeft hem zelf betegeld. Groene tegels van Tegels in huis, grote snijplank Woonfabriek (winkel bestaat niet meer), kleinere snijplank Blooming Interior. Behang Cole & Son. Herkomst zeeppomp onbekend. Verf op keukenkastdeuren Card Room Green No. 79 van Farrow & Ball.

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken