WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een familiehuis in een voormalige wijnhandel

Oranje vloertegels, verlaagde plafonds en een hokkerige indeling: zo troffen Iris en Oscar de voormalige wijnhandel in Rotterdam – waar ze als een blok voor vielen – aan. ‘We houden van one of a kind. Dit pand heeft een ziel. We hebben er echt óns familiehuis van kunnen maken.’

gymringen met mat
Gymnastiekringen uit een oude gymzaal. Turnmat Neef Louis. Aaplamp Seletti. Pot met ficus lyrata Intratuin. Foto gemaakt op trouwdag Iris en Oscar door Sjoerd Booij. Racebaan Brio. Speelhuis gemaakt door Plantvierkant. Fauteuil Ikea. Hanglampen House Doctor.
groene bank
Bank Loods 5. Kussens en bijzettafel Hay. Scheerwollen kleed Marktplaats. Zwarte panter familiestuk van Oscar. Berkenhouten wandpaneel met illustratie van StoryTiles. Fauteuil Ikea. Stepje Microstep.

Gymringen in de woonkamer

Iris en Oscar bepalen alles in huis samen. ‘We weten feilloos van elkaar wat we mooi vinden. Zo heb ik onze keuken alleen uitgezocht. Oscar was het helemaal eens met mijn keuzes, op het marmeren werkblad na. Dat bleek niet praktisch met een gezin. In plaats daarvan werd het wit composiet. We houden beiden van de Scandinavische stijl en van vintage. Ik ben wel de aanjager om dingen te doen die niet zo voor de hand liggen. Zoals de ringen die in de woonkamer hangen. Wij vinden dat een huis moet passen bij de fase waarin je zit. Je kunt het later toch zo weer aanpassen?’

LEES OOK
5x een familiehuis waarin mag worden geleefd

lichtgroene keukenkasten
Keuken Next125, kleur Sage. Tafel Hay. Hanglamp Tom Dixon. Herkomst stoelen onbekend. Vaas Bloemetje Op Tafel. Kandelaar Hay. Cafetière Bodum. Pan Ikea. Wandlampen Lucide.  Keukenmachine KitchenAid. Kraan Quooker. Schappen Ikea.
boekstandaard
Boek Ottolenghi Simpel
blauw vloerkleed
Bijzettafel Hay. Scheerwollen kleed Marktplaats. Fauteuil Ikea. Gymnastiekringen uit een oude gymzaal. Turnmat Neef Louis. Aaplamp Seletti. Foto gemaakt op trouwdag Iris en Oscar door Sjoerd Booij. Racebaan Brio. Speelhuis gemaakt door Plantvierkant.
blauwe tegels
Vloertegels Winckelmans. Spiegel Sissy-Boy. Trapje Ikea. Krat Hema. Bad Villeroy & Boch. Portugese cementtegels op de muur Florencia Blanco en Sea Foam.

Voormalige wijnhandel

‘Alleen de buitenmuren zijn blijven staan, verder hebben we echt alles eruit gesloopt. Er zat de laatste 35 jaar een wijnhandel in dit pand met een vrijgezellenappartement erboven. Beneden waren twee aparte ruimtes en er lagen oranje tegels op de vloer. Er was héél lang niets aan gedaan. We hebben er beneden één grote ruimte van gemaakt: de zithoek aan de straatkant en de keuken drie treden lager aan de tuinkant.’

ronde lamp
Bed met hoofdbord en vloerkleed Ikea. Kist van Oscars opa. Rendiersloffenuit Lapland. Poster The Night Sky. Beddengoed H&M Home. Hanglamp uit India. Houten stoel Tressia van Kave Home.

“De poster boven ons bed toont de sterrenhemel van het moment waarop Oscar en ik

elkaar ontmoetten”

LEES OOK
3x kindvriendelijk (en toch mooi) wonen

Een familiehuis dat meegroeit

Boven kwamen de slaapkamer en de badkamer. En – bijzonder detail – één grote kinderkamer voor Jurre en Fien samen. ‘Zo’n grote ruimte is gezelliger en er kan meer speelgoed in. Het bevalt ze ook erg goed. Laatst hadden ze zelfs hun bedden tegen elkaar gezet om nóg meer speelruimte te hebben. De ruimte is er overigens op voorbereid dat ze op een dag apart willen slapen: de toegang, die nu een schuifdeur is, kunnen we zo omtoveren in twee deuren. En een tussenwand onder de nok is ook zo geplaatst. Eén weekend klussen en het zijn twee kamers.’

blauw wit behang
Houten bed en kleed Marktplaats. Houten speelgoed Marktplaats en souvenirs van reizen. Speelgoedkraan Fagus. Behang ByAlex. Kastje vintage. Lamp Heico. Beddengoed Hema. Gele knuffel en kussenknuffel Noofoll, aapje zelfgemaakt. Wapenschild souvenir uit Frankrijk.
gele kast
Kast brocante, geschilderd in de kleur Babouche van Farrow & Ball. Matrashoes van handgeschilderde sarong uit Indonesië. Kleed Marktplaats. Plantenhanger Intratuin. Aap Loods 5. Indianenpakje gemaakt door Iris’ moeder.

NOG MEER BINNENKIJKEN?
Onze andere binnenkijkers vind je hier

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken