WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een circulaire schuurwoning in Langbroek

In zes maanden tijd bouwden Jaap en Mariëlle midden tussen de boerderijen en schuren in Langbroek hun droomhuis: een circulaire schuurwoning. ‘Alles wat hier gebeurt, van het huis verwarmen tot het rijden van onze elektrische auto’s, komt van de zon.’

Schuurwoning | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Piano uit een kroeg in Amsterdam, lamp Light & Living, bank Pronto, salontafel Het Kabinet, kussens van ByNord, La Cerise sur le Gâteau, Loods 5, Saartje Prum. Vloerkleed Loods 5, schapenvachten markt. Poef kringloop, mok Zusss, vissen van een winkel die niet meer bestaat.

Zonnepanelen

De houten circulaire schuurwoning, ontworpen door Jaap, is energieneutraal gebouwd. Dankzij de hoge isolatiegraad is het warmteverlies in de circulaire schuurwoning heel laag en kan er verwarmd worden met een luchtwarmtepomp. ‘Zeker als ook de houtkachel ’s winters brandt, zou je hier in je bikini kunnen zitten’, vertelt Mariëlle lachend. ‘Zo goed is het hier geïsoleerd!’ Alle energie die in en om het huis en voor de elektrische auto’s wordt gebruikt, is afkomstig van de 60 zonnepanelen die op het dak van het bijgebouw zijn geplaatst. ‘Alles wat hier gebeurt, komt van de zon.’

Schuurwoning | binnenkijken | vtwonen 13-2020
Landelijke keuken | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Keuken met rvs-werkblad Buro Logge, taartplateau kringloop, hangplant Loods 5, houten planken aan de muur en houten snijgedeelte Böhmer Project. Bord met blad Action, afzuigkap Smeg, houten snijplanken Dutchdeluxes en Kitchen Trend. Muurrek Woood met daarin een Afrikaans beeldje gekocht op een markt in Kenia, fotolijst Atelier Sukha. Houten bakjes, ronde plank en kleine snijplanken HKliving.
Wenteltrap | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
> Licht eiken plankenvloer in drie breedtes Dennebos Flooring, trap ontworpen door Buro Logge in samenwerking met Westenwolf Trappen. Balkenconstructie oude onbehandelde eiken balken Frank Pouwer, vazen Tica, verf op de muur Persian Grey van Painting the Past. Bijzettafel, aardewerk potten, kist met houtblokken rommelmarkt, gitaar Resonata, kruk Stapelgoed, kast antiekwinkel.
Landelijke eetkamer | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Eiken balken Frank Pouwer, eettafel Arlu, kopje Iittala, rieten lampen Loods 5, Kwantum, Return to Sender. Klepbank Combitex, kussens en sprei, grijze kruk, kruk met schapenvacht Stapelgoed, houten kruk Het Kabinet. Aardewerk potten rommelmarkt, stalen letters vtwonen. Herkomst mand en schaal onbekend. Kast antiekwinkel.

Circulaire schuurwoning

Om duurzaam te kunnen bouwen én wonen zijn zoveel mogelijk duurzame keuzes gemaakt. Zo is de buitengevel gemaakt van het duurzame Douglas-hout, dat met schimmels is behandeld. ‘Een proces dat ook in de natuur voorkomt.’ Verder is voor de gevelkozijnen een verduurzaamd zachthout (Accoya) gebruikt en is binnen uitsluitend met bio based verf geschilderd. ‘Door zoveel mogelijk lokaal en regionaal in te kopen, blijft de impact op het milieu zo laag mogelijk.’ Voor de hoofdconstructie gebruikten Jaap en Mariëlle oude onbehandelde eiken balken van Frank Pouwer. Het dak van de circulaire schuurwoning is bedekt met Nederlands riet.

Landelijke woonkamer | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Piano uit een kroeg in Amsterdam, lamp Light & Living, bank Pronto, salontafel Het Kabinet, kussens van ByNord, La Cerise sur le Gâteau, Loods 5, Saartje Prum. Vloerkleed Loods 5, schapenvachten markt. Poef kringloop, mok Zusss, vissen van een winkel die niet meer bestaat.

Landelijk interieur

Ook voor de inrichting, die Mariëlle zelf omschrijft als landelijk en stoer tegelijk, zijn duurzame keuzes gemaakt. Zo is er veel hout gebruikt en kwam er op de bovenverdieping een wollen vloerbedekking, die 100% biologisch afbreekbaar is. Zelfs het beddengoed is van 100% linnen. ‘We houden erg van natuurlijke materialen en tinten als wit, grijs, beige en taupe. Het enige wat ik jammer vond, is dat een inductieplaat vaak niet van die grote stoere knoppen heeft, die je bij een gasfornuis vaak ziet. Na veel speurwerk heb ik die uiteindelijk wél gevonden bij Gaggenau, daar ben ik nog elke dag blij mee!’

LEES OOK
Ook duurzamer wonen? 7 dingen die je vandaag nog kunt aanpassen!

Moderne keuken | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Raambekleding 123jaloezie. Vloertegels, lichte muurverf en kraan vtwonen. Houten wastafelmeubel Buro Logge, wasbak Badkamer Factory. Donkere muurverf Persian Grey van Painting the Past. Badjas de Bijenkorf, schoenen Superga, zeeppompje Action, handdoekenrek Ikea, handdoek Walra, keramieken pot familiestuk, spiegel rommelmarkt.
Serene slaapkamer | Binnenkijken | vtwonen 13-2020
Bed Slaapsfeer, linnen beddengoed H&M, sprei Tica, hanglamp Wonen met Lef, nachtkastje rommelmarkt, raambekleding 123jaloezie, wollen vloerbedekking Cunera, leeslamp Ikea.

Shop de stijl

nog meer: binnenkijken