WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in fantastische villa’s

Van vakantievilla op Ibiza tot verbouwd jaren 70-paradijs in Italië en vrijstaande villa in Alkmaar. De bewoners van deze prachtige villa’s wonen niet alleen groot maar ook supersfeervol. Kijk binnen in deze grote en mooie villa’s.

We’re going to …

Ibiza! Hier staat de mooie vakantievilla van Cate Watts. Op het eerste gezicht lijkt het een oude finca die je ziet liggen, tussen het heuvellandschap van het prachtige eiland. Maar schijn bedriegt: deze villa is compleet nieuw gebouwd door de Britse eigenaresse, al voelt het interieur niet zo. Cate heeft gekozen voor een natuurlijk palet met interessante texturen en materialen zoals Frans eikenhout, Spaans linnen en gehamerde en geborstelde stenen vloeren. Door dit allemaal met elkaar te combineren krijgt de villa karakter. ‘Mensen maken vaak opmerkingen over de bijzondere uitstraling, het huis voelt als een helende ruimte’, vertelt Cate. Neem een kijkje in de villa op Ibiza.

Vrijstaande villa in Alkmaar

Anouk en Mark wilden een bijzonder huis voor hun bijzondere gezin. Ze besloten het zelf te gaan bouwen. ‘Het huis past bij ons en niet bij een bepaalde trend of stijl. Als alles op elkaar is afgestemd, wordt het saai’, zegt Anouk. Het stel geeft graag een persoonlijke touch aan hun woning met op maat gemaakte items zoals kasten en tafels. Ook kijken ze naar trends, waar ze vervolgens een eigen draai aan geven. ‘Mijn stijl verandert continu, voorheen was het bonter en uitbundiger. Nu ga ik mee met de tendens van donkere tinten.’ De kunst voor Anouk zit ‘m in het plaatsen van items in een verrassende context. Kijk binnen.

Kleurrijke villa in Denemarken

Funky behang, kleurrijke vloerkleden en veel kussens: niks is te gek voor Charlotte. Haar gezinsvilla in Denemarken bestaat uit niets anders dan kleur. Zo is ze dol op behang, je vindt het in elke kamer. En niet alleen op de muren, je vindt hier in huis ook af en toe behang op het plafond. ‘Behang moet je zien als een soort toverstaf’, zegt Charlotte. ‘In een handomdraai heb je er een hele kamer mee veranderd.’ Daarnaast houdt Charlotte van woonaccessoires, vazen, potjes, manden en sjaals. Ze noemt het ook wel alledaagse magie. De manier hoe je iets neerzet of serveert kan veel sfeer geven. Dit in combinatie met veel kleur zorgt voor een prachtig geheel. Binnenkijken.

Warme villa vol donkere tinten in Nauerna

Haico en Jennifer waren op zoek naar rust, ruimte en natuur. Deze enorme villa in een piepklein dorpje voldeed volledig aan de eisen van het stel, zelfs al was het een groot gepuzzel. ‘De grootste uitdaging van dit huis was huiselijkheid creëren. Het is met z’n vele ramen, deuren en hoogte niet eenvoudig in te richten. Vooral de woonkamer was lastig in te richten. Met een grote bank, die je kunt splitsen, en toffe planten is er meer diepte en speelsheid ontstaan. Kleur vindt Jennifer enorm belangrijk. ‘Als ik van de blauwe woonkamer naar de groene keuken loop, word ik nog altijd verrast door het andere sfeergevoel. Bij het groen is dat opener en frisser, bij het blauw meer geborgen.’ Binnenkijken in deze villa.

Verbouwde jaren 70-villa tussen de Italiaanse heuvels

betonnen gestucte bank
De televisiekamer. Betonnen, gestuukte bank, open kast en zwevende ladekast ontworpen door Hanne Poli. Matraskussen Dettagli Arredamenti. Plafondlamp Neron Westwing. Wandlamp Kalimantan van It’s about Romi. Leeslamp Hala vintage. Antiek vloerkleed Tisca. Overig onbekend.

Het vinden van een droomwoning was voor Anne en Klaas nog niet zo eenvoudig. Het was een lange zoektocht. Maar toen dook Casa Cala op. ‘Het uitzicht was zó gaaf, dat het huis er eigenlijk niet meer toe deed. We wisten: dit is uniek, en we boden on the spot de vraagprijs.’ Het stel heeft de villa compleet onder handen genomen en het rustieke interieur is veranderd tot een stijlvol geheel. Doordat er veel glas in het huis is, is het gevoel van de natuur dichtbij voor de bewoners. Dit inspireerde het stel om te kiezen voor natuurlijke kleuren zoals grijs, taupe en zand. Verder mixen ze graag met oude en moderne items om contrast te creëren. Neem een kijkje.

nog meer: binnenkijken