WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in nieuwbouwhuizen met elk hun eigen twist

Nieuw, nieuwer, nieuwst. Deze bewoners houden ervan. Wonen in een nieuwbouwhuis is voor hen dan ook een feest. Wel moesten ze allemaal even geduld hebben voordat ze in hun woning konden trekken, al is dat geen verassing bij nieuwbouwprojecten. Bekijk hoe de bewoners elk hun eigen twist gaven aan deze nieuwbouwhuizen.

bruine bank

Zelfontworpen nieuwbouwhuis

Hella en Noud waren vastberaden om hun woning in het centrum van Amsterdam nooit te verlaten. Maar toch maakten ze de overstap. Het was de eerste keer voor het stel dat ze bij de bouw van een huis betrokken waren. Voor Hella, die net bezig was met haar opleiding tot interieurontwerper, was dit project een droom. Het huis zit vol verrassende objecten zoals de schommel in de woonkamer met een zitting waar Hella Swing among the stars in liet graveren. ‘Ik zit er zelf ook weleens, met een kop koffie.’ De zelfontworpen bank is nog zo’n detail die het huis persoonlijk maakt. De bank loopt langs de lange zijwand door het huis – van de voorgevel tot aan de tuinkant – en heeft verschillende functies. Kijk binnen in Amsterdam.

Rustgevend nieuwbouwhuis in Zwolle

vtwonen 06-2020 | binnenkijken in zwolle woonkamer met orange slice chair
Muurverf Setting Plaster van Farrow & Ball, vloer Leef-Beton gelegd door Het Nieuwe Stenen Tijdperk. Vintage stoel Orange Slice van Artifort Marktplaats. Ikea kastjes geschilderd in de kleur van de muur. Witte fotolijst Ikea, witte vaas en kaarsenhouders kringloop, kaarsen Winand Hazelaar. Print oog gemaakt door dochter Julia, zwarte fotolijst Desenio, houten fotolijst Moebe met daarin in een plattegrond van Zwolle. Wandlamp 265 Flos.

Toen het stel besloot om deze woning te kopen, bestond het nog niet. Ondanks dat er nog geen steen was gelegd, waren Corrie en Albert toch al verliefd op dit huis: ‘Hier wilden we wonen.’ Indelen was extra lastig. Van stopcontacten tot nachtkastjes, overal moest vooraf over nagedacht worden. Na al dat denkwerk konden ze aan de slag met de inrichting. Met een duidelijk plan is het makkelijker om aankopen te doen. ‘Het was mijn grote wens om ooit een Orange Slice stoel te hebben, dus vanaf het moment dat mijn plan klaar was ben ik op Marktplaats gaan zoeken naar een exemplaar dat hier mooi bij zou passen.’ Verder koos het stel ervoor om de pasteltinten in de woonkamer door te trekken in de keuken. Binnenkijken kan hier.

Van blokkendoos tot droomhuis vol vintage

design eettafel
Eettafel Neef Louis Design, eetstoelen Revolt Ahrend, houten stoel erfstuk, oude politiebureaustoel rommelmarkt New York, rode vaas Hema, kunstwerk Salvor, vloer zandcement met twee componenten hoogglanslak, kleed The Souks, boekenkast DasGaaf, vazen op de kast vintage vondsten, koekoeksklok overgebleven na een fotoshoot, overige spullen in de kast herkomst onbekend.

Inmiddels is het 4 jaar geleden dat Suzanne en Klaas dit – toen pas opgeleverde huis – in Amsterdam kochten. Deze aankoop was verrassend omdat het huis eigenlijk totaal niet aan hun smaak voldeed. Ze vonden het een vierkante blokkendoos. Maar na een tijdje wisten ze er een heerlijke woonplek van te maken. Suzanne en Klaas zijn enorme verzamelaars en dat is terug te zien. Naast kunstwerken vind je in hun huis verzamelingen boeken, platen, vazen, kommen en borden. Bijna alles is verzameld of gevonden. ‘De bank zonder leuning vond ik bij toeval – voor een tientje – toen ik tijdens een opdracht een kringloop binnen snelde voor een stropdas.’ De meubels vertellen een verhaal over het leven van het stel. Het is wat dit huis karakter geeft. Kijk binnen.

Natuurlijke elementen in een nieuwbouwhuis

houten keuken
Keuken maatwerk van Maek Meubels. Kraan Quooker. Lampen boven kookeiland Frama, boven aanrecht DCW Editions. Accessoires via The Garden Store.

Het Hoofddorpse nieuwbouwhuis voldeed volledig aan de wensen van Esther en Bart. Behalve karakter. Dat was nog ver te zoeken in zo’n nieuwe woning, maar allesbehalve een probleem voor het stel. Na 2,5 jaar gewoond te hebben in een huurhuis was hun woning eindelijk klaar en kon het omtoveren beginnen. ‘Ons kleurpalet is natuurlijk, met een vleugje Kim Kardashian door het beige’, vertelt Esther. Met de schuine erker was het even puzzelen. ‘Het liefst wilde ik de woonkamer betrekken bij de rest van de ruimte. Daarom de grote bank met twee zitgedeeltes. Niet alleen de woonkamer maar ook de tuin betrekken past bij het thema van het huis. Zo loopt de binnenvloer – zonder drempel – over in de tuin, zodat je gelijk naar buiten loopt. Neem een kijkje.

Een interieur met kleur en humor in Eindhoven

roze bijzettafel
Bank Goossens. Gekleurde kussens Roos Soetekouw, kersenkussen merimeri.com, gestreept kussen HK Living. Roze Fringe plaid no. 1 en 5, Fun green Roos Soetekouw. Kleed marktplaats.nl. Plantenbak Kwantum. Witte lamp Studio Arntzen. Paper & Tape lamp annebetphilips.com. Salontafel Zilverblauw voor Wown. Kopjes Pols Potten. Vaasje kringloop. Muurverf kleur Karma van Histor.

Linda en Mark wonen niet zo maar in een nieuwbouwwijk. In deze wijk werd ooit de televisie ontdekt. Nu staan er oude, industriële gebouwen en moderne huizen zij aan zij in deze wijk. De basis van het interieur heeft Linda licht gehouden met wit en grijstinten. ‘Ik houd van frisse ruimtes maar ook van kleur. Omdat hier veel daglicht binnenvalt, koos ik voor een donkergroene wand bij de tafel die voor veel rust en warmte zorgt.’ Daarnaast zoekt Linda altijd naar wrijving in haar interieur. Dit doet ze door harde kleuren toe te voegen die sterk contrasteren, zoals bijvoorbeeld knalroze, oranje, geel en goud. Een beetje humor in huis is nooit verkeerd en dit effect voegde het stel toe met speelse kussens, kaarsen in de vorm van dieren en geinige beeldjes. Binnenkijken.

nog meer: binnenkijken