WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: uitgesproken eclectisch interieur

Hergebruikte plafondlatten, een kleurrijk en markant keukenblok plus een retro bakelieten wisselschakelaar. Kostuumontwerpster Martina heeft oog voor detail en dat laat ze graag terugkomen in haar eclectische interieur in Wijk aan Zee. Martina: ‘Het is vooral een kwestie van combinaties uitproberen.’ 4x woonidee voor een uitgesproken eclectisch interieur.

natuurmotief bloemen behang inspiratie | eclectisch interieur
Gebloemd vliesbehang Hornbach
keuken blauw tegels inspiratie
Dtile keuken zelfgemaakt. Kraan Nivito. Hanglampen Made.Koelkast M-system. Afzuigkap, apparatuur en inductieplaat Ikea. Natuurbehang Hornbach. Overig onbekend.

1. Behang met natuurmotief

Geef die saaie muur nét iets meer pit door te behangen met een natuurmotief. Door dit te combineren met een verzameling echte planten, krijgt die wand nog meer impact. Martina heeft gekozen voor een bloemenprint met rustige kleuren. Door de zwarte basiskleur blijft de print in evenwicht met het interieur.

2. Keuken met een kleurtje

Nog steeds niet de keuken gevonden die perfect past in het interieur? Met de driedimensionale constructietegels van Dtile bouw je een keuken in de vorm, afmeting en kleur die precies bij de ruimte past. Door de lichtblauwe kleur en de massieve constructie is de keuken van Martina een blikvanger in huis.

LEES OOK
Binnenkijken in een verbouwde school in Wijk aan Zee

badkamer natuurlijk inspiratie
Oude werkbank Olde Looierij. Op maat gemaakte wastafel en kranen Hotbath, Meester Smeets. Spiegel Made. Wandlamp Agolada, Eglo. Vloerkleed Otto. Wanden en vloer Beton Ciré Pro (Zink), Trendstuc.
bijkeuken gouden wandtegels | eclectisch interieur
Lavet Marktplaats. Gouden wandtegels Megadump. Vloertegels Hornbach. Oude deuren Empire. De deurklinken met krokodillenkop zijn eigenlijk flesopeners, herkomst overig onbekend.

3. Landelijke badkamer

Neutrale kleuren en eerlijke materialen maken een badkamer tijdloos, maar níet saai. Martina heeft een oude werkbank een tweede leven gegeven en omgetoverd tot badkamermeubel. Doordat deze is gecombineerd met de moderne lamp, de koperen spiegel en landelijke wastafel ontstaat er een rustig eclectisch tafereel.

4. Hout, goud en een vleugje retro

Wat schreeuwt er meer retro en vintage dan vloertegels met een motief? Door ze te combineren met gouden wandtegels en houten deuren met gouden deurklinken komt er een spannend eclectisch interieur tot stand.

LEES OOK
4x woonidee: creëer een persoonlijk interieur met tweedehands vondsten

nog meer: binnenkijken