WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: ruimte besparen met maatwerk

Door maatwerk kunnen Annabel en Martin optimaal gebruik maken van de ruimte in hun huis. Met felle kleuraccenten laten ze het maatwerk nóg sterker naar voren komen. Met deze tips bespaar je, net als Annabel en Martin, ruimte in huis.

en suite
In de woonkamer en keuken ligt een betonvloer afgewerkt met bijenwas. Suitestel gebouwd door Houtwerk. Erin staan souvenirs uit onder meer Mauritanië, Marokko en Colombia. Sentai Maria met helm van Soasig Chamaillard via Artoyz, vintage fauteuil van Artifort van een markt, vacht uit Texel, houten bank Hay.
kastenwand blauw jongenskamer
Kastenwand en bureau op de kamer van Miles op maat gemaakt door Houtwerk. Stoel De Machinekamer, oranje lamp Eclisse van Artemide, metalen rek vintage, vloerkleed uit Marokko. Herkomst overig onbekend.

1. Suite-verdeling

Met een suitestel van zo’n anderhalve meter diep is er aan twee kanten enorm veel bergruimte gecreëerd en zijn kasten verder overbodig in de woonkamer. Annabel en Martin lieten in het suitestel schuifdeuren plaatsen in een moderne vorm. Ze zijn ideaal voor het tijdelijk creëren van twee verschillende woonruimtes.

2. Kastenwand en bedden

Met maatwerk bedden en kasten zijn ruimtes optimaal te benutten, inclusief de ‘moeilijke’ hoeken. Annabel en Martin hebben een kastenwand en bureau inéén laten plaatsen. In het dichte gedeelte is plek voor speelgoed, boeken en kleding en in het open gedeelte kan gewerkt worden.

LEES OOK
Binnenkijken in een huis met felle kleuraccenten in Haarlem

keuken ideeën groen | maatwerk
Suitestel en keuken op maat gemaakt door Houtwerk, keukenblad Hi-Macs, fruitschaal Hay.
schuifpui zwart tuin ideeën | maatwerk
De schuifpui kan helemaal open. Dankzij de vlonders loopt het huis over de hele breedte over in de tuin.

3. Keukenblokken

Door het plaatsen van grote keukenblokken zonder wand- of bovenkasten wordt een open en luchtige sfeer gecreëerd. Door de muren wit te houden en de keukenblokken een stevige kleur te geven, springen deze er nog meer uit. Bespaar ruimte door de oven en magnetron te verwerken in het kookeiland. Ook hoef je geen wandkastjes te gebruiken, want de keukenblokken geven genoeg opbergruimte.

4. Schuifpui

De grote ramen van de schuifpui creëren een optisch ruim gevoel in huis. Ook laten ze veel daglicht binnen, wat dit gevoel nog meer versterkt. De schuifdeuren besparen ook veel ruimte doordat de deur niet naar binnen opent.

LEES OOK
4x woonidee: zo creëer je een mix van vintage en modern

nog meer: binnenkijken