WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: leefbaar en speels gezinshuis vol goede vondsten

Nikita en Tobias zijn dól op tweedehands vondsten. Ze houden ervan om verschillende stukken te matchen en spullen een tweede leven te geven. Ook hun twee kinderen hebben inspraak in de inrichting. Met verschillende accessoires en meubels hebben zij met zijn vieren een leefbaar en speels gezinshuis gecreëerd.

weegschaal keuken
Weegschaal rommelmarkt, koffiezetapparaat Icona van Delonghi, kopje Il Coccio, marmeren plank Stoned, houten plank Xenos, zeeppompje Rituals. Plantenpot Intratuin.
kinderkamer regenbogen
Kisten House Doctor, spaarpot Leopard van The Zoo via Loods 5. Regenboogfiguur, behang en bakjes op plank Kwantum. Kapstok Mevrouw Aardbei. Wandmeubel Svalnäs Ikea, nachtlamp via Marktplaats. Items aan de kapstok Ikea, Kwantum, Marktplaats.

1. Geef dingen een nieuwe functie

Kringloopvondsten hoeven niet altijd gebruikt te worden op de manier waarvoor ze bedoeld waren. Zo gaven Tobias en Nikita een oude weegschaal een nieuwe functie als fruitschaal. Waarom niet? Het is praktisch en geeft ook een uniek vintage tintje aan het interieur.

2. Eigen inbreng kinderen

Betrek kinderen bij de inrichting door ze te laten kiezen wat ze graag in hun eigen kamer willen, bijvoorbeeld qua behang (en bemoei je desnoods stiekem met de styling). Zo wordt het echt een speels gezinshuis.

LEES OOK
Eengezinswoning vol design in Leimuiden

grijze keuken
Muurkast zelfgemaakt, kleur zinkgrijs en leemgroen Karwei. Keuken en plankje Ikea. Achterwand keuken boerenstuc zelfgemaakt. Hanglampen Karwei. Op de plank: broodrooster De’Longhi via Mediamarkt, peper- en zoutstel Ikea, olijfolie supermarkt, potje met deksel kringloop,  sinaasappelpers Alessi via Flinders.  Aan de muur links: Plenty Easypull Dispenser via Blokker, rechts  bonensnijder van de rommelmarkt. Weegschaal rommelmarkt, koffiezetapparaat Icona van Delonghi, kopje Il Coccio, marmeren plank Stoned, houten plank Xenos, zeeppompje Rituals. Plantenpot Intratuin.
kinderkamer
Grijze speelgoedauto en wandrek met kinderboeken

3. Pak uit met groen

Wees niet bang voor grote planten in je interieur, want die brengen juist veel sfeer met zich mee. Voorkom dat er alleen maar vetplanten in huis staan en varieer met verschillende bladkleuren en -groottes voor een speels effect.

4. Multifunctioneel wandrek

Hoewel het verleidelijk is om alle kinderboeken op te bergen in een lade, kun je het ook uitlichten. Tobias en Nikita hebben slim gebruikgemaakt van een wandrek met daarin alle kinderboeken. Zo hoeven ze niet eindeloos te zoeken naar een boek én scheelt het hen opbergruimte.

LEES OOK
4x woonidee: zo passen tweedehands items in je huis

nog meer: binnenkijken