WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: groentinten als leidraad in huis

Niet alleen de planten, ook veel meubels van Ton en John zijn groen. In hun huis zijn zo’n beetje alle schakeringen te vinden. Geen wonder, als tuinontwerper ligt de kleur dicht bij Tons hart. Wij keken de kunst bij ze af: dit is hoe je die groentinten in huis verwerkt.

vtwonen 07-2021 | zijkant van de eettafel met een kijkje naar buiten
Oude grenenhouten vloer, wit geschilderd. Gele stoel Tip Ton van Vitra via Van Duivenboden. Eettafel Kantinetafel en stoel rechts voor Piet Hein Eek. Kandelaar Twiggy Large Sjakie’s. Kast Chiffonnière. Vogel raaf en dienblad Pols Potten. Kunst transfer op rijstpapier in houten lijst van Laurien Mulder. Papiermaché rat van Caroline de Bruijn. Vaas op tafel MrsBloom. Overig herkomst onbekend.
vtwonen 07-2021 | een donker groene bank met een lichtgroene fauteuil en witte muren
Bank gestoffeerd door Stoffeerderij Ahmad. Fauteuil Orange Slice van Artifort. Koeienhuid Pols Potten. Foto blad van Renate Schwarz. Vogel op knijper Jeffrey Zijlstra. Zwarte lamp Parentesi van Flos. Kussen met patronen en wollen nomadenkleed Sjakie’s. Herkomst overig onbekend.

1. Ramen

Dankzij de vier meter hoge ramen zijn de groentinten van de tuin eigenlijk áltijd in zicht. Maar ook zonder hoge ramen kun je een stukje van buiten naar binnen halen. Door een fijne collectie planten bijvoorbeeld. Zet ze bij elkaar en varieer in kleur, bladvorm en hoogte. Breng eenheid door ze allemaal in eenzelfde (kleur) pot te zetten.

2. Groentinten in huis

Niet alleen planten, ook groene meubels en accessoires brengen een natuurlijke sfeer in huis. Combineer ze met een witte vloer en muur en ze zien er nóg frisser uit. Extra fijn: Ton speelt met de kleur groen in nóg een andere tint door een blad aan de muur te hangen.

LEES OOK
De kleur van de natuur: stylen met groen

vtwonen 07-2021 | ronde tafel met groene vaas en wit tafelkleed
Buitenstoelen Luxembourg van Fermob. Ronde tafel tweedehands. Vazen Sjakie’s. Plant op de voorgrond: Aspidistra elatior.
vtwonen 07-2021 | zolderkamer met groene muur en een hapje uit de deur
Muurverf Harley Green 312 van Little Greene. Dressoir en bollenmand cadeau gekregen. Beeld van Dini Bulterman. Geelkoperen vaas erfstuk. Kruk kringloop. Herkomst overig onbekend.

3. Natuurlijke balans

De kleur groen geeft rust en zorgt voor balans. Groentinten in huis combineren pakt bijna altijd goed uit. Kijk maar naar de natuur: niets vloekt met elkaar. Groen met wit is een mooie, veilige keus. Met blauw wordt het wat exotischer, met grijs rustig en de combi met hout is een match made in heaven.

4. Matchen

Door een ‘hapje’ uit een deur te zagen, past ie perfect onder een schuin dak. Het deurkozijn valt 
weg in de achterwand omdat hij dezelfde donkergroene kleur heeft gekregen.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een artistieke verbouwde school uit 1894

nog meer: binnenkijken