WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: een vintage en klassiek interieur met een vleugje romantiek

Een visgraat bakstenen vloer, een chique kroonluchter boven de eettafel en romantische vintage ramen in de werkkamer. Het interieur van Susan en Daniel is een mix van vintage en klassiek met een vleugje romantiek. Met deze tips creëer jij net als zij een interieur om bij weg te dromen.

eetkamer inspiratie klassiek vintage
Tafel maatwerk. Stoelen Tholix. Spiegel Nordal. Kroonluchter vintage. Kandelaars antiek. Overig herkomst onbekend.
badkamer inspiratie
Vergelijkbare doucheset Viadurini. Badkamerverf Marrakech Walls Pure & Original.

1. Vintage en klassiek

Spannende contrasten vragen niet meteen om ingewikkelde ingrepen. Susan koos bij de levendige vloer een rustige, kleigrijze muur om de vloer de hoofdrol te geven, en hing een vintage kristallen kroonluchter boven haar rustieke eettafel. De stoere bakstenen vloer in combinatie met de klassieke kroonluchter zorgen voor een unieke romantische sfeer.

2. Spa-achtige oase

De badkamer kreeg een cementvloer met grove strandkiezels erin, zoals Susan ooit op Mallorca had gezien. De stenen zijn op een vochtbestendige ondervloer in een laag tegellijm gelegd. Na het drogen werd er voegmortel tussen gesmeerd. Hierdoor ontstaat er een echt wellnessgevoel.

LEES OOK
Binnenkijken in een Deens appartement vol visgraatvloeren

hemel kinderkamer inspiratie dromerig
Tent en mobile Numero 74. Kussens Lene Bjerre en zelfgemaakt. Lichtbox A Little Lovely Company. Grenen kast vintage. Overig herkomst onbekend.
werkkamer inspiratie vintage romantisch
Wand naar de hal vintage ramen Genbyg. Bloemenbehang Ellie Cashman. Bureau van Ikea-schragen met vintage blad. Kruk Broste Copenhagen. Lamp House Doctor. Serveerwagen vintage.

3. In de hemel

Een klamboehemel is de ideale speeltent. Houd een luchtbed bij de hand en een extra dekbed, en hij vormt ook een fijne logeerplek voor vriendjes en vriendinnetjes. Cozy!

4. Romantisch uitzicht

In plaats van een saaie muur heeft Susan in de werkkamer gekozen voor vintage witte ramen. Vanuit je werkplek kijk je naar het romantische bloemenbehang in de gang. De ramen geven een open sfeer, wat best fijn kan zijn voor in de werkkamer. Heerlijk die combi van vintage en antiek. Laat die inspiratie maar komen.

LEES OOK
4x woonidee: creëer een Scandinavisch interieur met een moderne twist

nog meer: binnenkijken