WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: decoratietips voor een Scandinavisch kersthuis

De Deense interieuradviseur Caecilia Lindhardt houdt haar kersthuis dit jaar ingetogen en in Noordse sferen. Haar codewoord dit jaar? Groen! Deze kleur laat ze dan ook maar al te graag terugkomen in planten, meubels en accessoires. Met deze decoratietips creëer jij, net als Ceacilia, een ingetogen Scandinavisch kersthuis.

woonkamer en keuken inspiratie licht groen | scandinavisch kersthuis
Keuken Ikea. Trolley vintage. Overig herkomst onbekend.
badkamer groen wit inspiratie | scandinavisch kersthuis
Behang Farrow & Ball. Spiegel vintage winkel. Overig herkomst onbekend.

1. Decembertruc: de dennentak

Snelle decembertruc: vul het-hele-jaar-door-goed-groen zoals planten en servies aan met hier en daar een dennentak en ze nemen moeiteloos de kerstsfeer aan.

2. Minimalistische decoratie

Er is weinig nodig om de kerstsfeer door het hele huis aan te brengen. Zelfs de badkamer krijgt een decemberuitstraling met een enkele ster voor het raam en wat kaarslicht.

LEES OOK
Binnenkijken in een kersthuis in Kopenhagen

soutterain inspiratie kerst | scandinavisch kersthuis
Bank en bijzettafel vintage. Kussens en spreien van Ikea, Tine K Home en uit Marokko. Stoel Tine K Home. Bamboe lantaarns Broste Copenhagen. Overig herkomst onbekend.
kerst voordeur groen
Kerstdecoratie voordeur

3. Gezellige buitenruimte

Kleed ook de buitenruimte aan met dennengroen, mooi servies en lichtjes. Zelfs wanneer het te koud is om er te gaan zitten, is het een feest om er vanachter het raam naar te kijken.

4. Kerst entree

Last-but-not-least de entree. De voordeur is het eerste wat je gasten zullen zien bij binnenkomst in een Scandinavisch kersthuis. Vergeet deze dan ook niet te versieren met een mooie kerstkrans. Leg wat lantaarns voor de voordeur, voor een extra sfeervol effect

LEES OOK
Kerstkriebels? 5x binnenkijken in de mooiste kersthuizen

nog meer: binnenkijken