WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: creëer een Scandinavisch interieur met een moderne twist

Lichte kleuren, natuurlijke materialen, hier en daar wat groen. Een minimalistisch Scandinavisch interieur is nog steeds razend populair. Niet zo gek, aangezien je met deze stijl alle kanten op kunt. Neem eens een kijkje bij Rinke, die haar huis in Scandinavische stijl heeft ondergedompeld en ontdek met deze tips hoe je zelf en Scandinavisch interieur samenstelt.

vtwonen 08-2021 | eetkamer van Rinke met stalen zwarte deuren en een houten tafel
Deuren met stalen kozijn op maat gemaakt door Wout Jansen. Tafel Sav & Økse. Stoelen By-Hoo. Hoge kinderstoel Ikea via Marktplaats. Vloerkleed Floorpassion. Plaid H&M Home. Vaas van de kringloopwinkel.
vtwonen 08-2021 | houten kast met stolpen en droogbloemen op de kast en een wandlamp aan de muur
Wandlampen Kwantum,- vierkante stolp van Leen Bakker gevuld met droogbloemen. Overig herkomst onbekend.

1. Hout en staal

Hout is onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Wist je dat er ook houten binnendeuren met een staal-look te koop zijn? Minder duur en zwaar, en makkelijk op maat te maken, ook voor een bestaand kozijn. Kijk bijvoorbeeld op lundia.nl

2. Warme uitstraling

Wandlampen sparen kostbare vloerruimte uit. Denk aan het infrezen van leidingen als je gaat verbouwen. Kies draaibare exemplaren en plaats er een dimmer om te kunnen switchen tussen lees- en sfeerlicht.

LEES OOK
4x woonidee: creëer rust met natuurlijke elementen

vtwonen 08-2021 | webbing houten kast met daarvoor ee juten kleed en manden
Kast Ivar Ikea. Hanglampen en manden Daybydee Lifestyle. Vloerkleed Wehkamp. Platen vurenhouten underlayment als fotoprikbord.
vtwonen 08-2021 | houten kast met groene plant ervoor en droogbloemen en stolpen op de kast.
Wandlamp Kwantum, Plant zorgkwekerij Bloei. Overige herkomst onbekend.

3. Natuurlijke materialen

Hout is ook goed te combineren met bijvoorbeeld webbing, bamboe of jute. Rinke gaf kast Ivar op de overloop een nieuwe look door ‘m op pootjes te plaatsen en webbing in de deuren te zetten. De oude kast geeft hierdoor meer sfeer aan het interieur. Kijk voor meer leuke Ikea-hacks op ikeahackers.net

4. Kies voor groen

In een Scandinavisch interieur vindt je wel degelijk wat groen, maar met mate. Laat de planten een eyecatcher zijn in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een plant die de hoogte in gaat en plaats hem in een terracotta pot. Zo behoud je het zachte kleurenpalet van een Scandinavisch interieur.

LEES OOK
4x woonidee: creëer luchtigheid in huis

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken