vtwonen-stylist Marianne: ‘met een badombouw creëer je extra opbergruimte’

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen special 03-2019 | styling Moniek Visser | fotografie Peggy Janssen
Beeld JA | vtwonen special 03-2019 | styling Moniek Visser | fotografie Peggy Janssen

De buitenkant van een bad kun je natuurlijk laten stucen of betegelen, maar dan gaat er veel ruimte verloren. Dat is zonde, want deze loze ruimte kun je juist optimaal benutten door er een stijlvolle opbergplek van te maken. Met deze tips van vtwonen-stylist Marianne kun je straks al je badkamer must haves kwijt onder je bad.

Lees verder onder de advertentie

Badombouw met luiken

Een handige en leuke optie om meer opbergruimte te creëren, is door een badombouw te maken met luiken erin. Met luiken kun je veel verschillende kanten op, dus is je badkamer eindeloos te stylen. Ben je de look zat? Dan vervang je de luiken zo weer door nieuwe, schuur je ze kaal of geef je ze een andere kleur.

Soorten luiken

Je hebt luiken in allerlei soorten en maten. Wil je een strakke en moderne look in de badkamer? Dan zijn luiken met een effen paneel (die zijn helemaal glad) geschikt. Als je van een mediterrane look houdt, zijn Louvre-luiken een leuk idee. Deze schuine latjes zie je namelijk veel terugkomen in zuidelijke landen. Voor een boerderij-look ga je voor een basis van verticale latten met enkele horizontale of diagonale latten erop.

Luiken voor…

Een badombouw met luiken geeft je badkamer een speelse touch. Ook is het ideaal voor een badkamer met weinig opbergruimte. Berg er bijvoorbeeld je beautyproducten, handdoeken of schoonmaakspullen achter op. Het biedt niet alleen extra ruimte, maar zorgt ook voor een opgeruimd gevoel in de badkamer. Dag rondslingerende badkamerproducten, hallo rust!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer

Badombouw met lades

Heb je al een badombouw? Dan kun je ervoor kiezen om hem te verlengen, zodat je ruimte maakt voor een of meer lades. Als je nog geen badombouw hebt, kun je dit toepassen door de nieuwe badombouw in één keer groter te maken. Denk aan ongeveer een meter langer dan het bad. Ook dit is ideaal voor spullen zoals handdoeken, een voorraad aan verzorgingsproducten of andere badkamerbenodigdheden. Een lade is strakker dan de meeste luiken, dus een goede optie als je daarvan houdt.

Open kasten voor pronkstukken

Niet alles in de badkamer hoeft alleen maar praktisch ingestoken te worden. De badkamer is je mini spa at home, dus mooie accessoires en producten zijn meer dan welkom. Een badombouw met open kastjes op maat is daar perfect voor. Een mooi ornament, luxe verzorgingsproducten of mooie stukken zeep mogen pronken in de open kast. Zo creëer je een luxe sfeer in de badkamer en breng je tegelijkertijd meer persoonlijkheid aan.

Lees verder onder de advertentie

Materiaaltip

Voor een zelfgemaakte badombouw kun je het beste watervast hout of wedi plaatmateriaal gebruiken. Watervast hout gaat een tijd mee, maar zal op een gegeven moment beginnen te rotten door het vocht in de badkamer. Dit zul je daarom na ongeveer 10 jaar moeten vervangen. Wanneer je de badombouw betegelt, zal het hout langer meegaan. Wedi plaatmateriaal gaat geheid langer mee. Dit materiaal bestaat namelijk uit verschillende lagen en is vochtbestendig. Beide materialen zijn geschikt om in te zagen.

Meer tips van Marianne in cursus Project Badkamer

Staat een nieuwe badkamer hoog op je verlanglijst en kun je niet wachten om te beginnen met plannen maken? Je kunt nu de cursus Project Badkamer volgen. Marianne helpt je van begin tot eind met het ontwerpen van een badkamer waarin je kunt genieten en tot rust komen.

beeld vtwonen Beeld cursus badkamer marianne luning
Beeld cursus badkamer marianne luning
Lees verder onder de advertentie

schrijf je in en start direct

Voor in de badkamerkastjes…

Bron: vtwonen special 03-2019 | styling Moniek Visser | fotografie Peggy Janssen

Lees verder onder de advertentie