Dit is hoe vaak je je badmat eigenlijk moet wassen

Muren Novacolor Nederland, kunst van Günter Tuzina, eigen werk van Nora en Martha Scheeren, bad X²O, badmat Ikea, bamboe kruk Ekobo, kurken vloer Decork. Beeld vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst
Beeld vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst

De badkamer houd je natuurlijk graag schoon. Maar waar handdoeken regelmatig in de wasmand belanden, gebeurt dat bij de badmat veel minder vaak. Terwijl in je badmat een hoop bacteriën kunnen zitten. Hoe vaak moet je de badmat eigenlijk wassen?

Lees verder onder de advertentie

Vaker dan je denkt

Het wordt aangeraden om een badmat elke week opnieuw te wassen. Klopt, dit is waarschijnlijk vaker dan je denkt. Net zoals in handdoeken, blijven bacteriën namelijk ook in de badmat zitten. Zelfs nog makkelijker dan in handdoeken, want een badmat is vaak dikker en blijft dus langer vochtig: de ideale omstandigheden voor bacteriën en geurtjes. Je kan de badmat op 90 graden wassen om alle bacteriën te doden.

LEES OOK
Zo krijg je je witte handdoeken weer écht spierwit

Meerdere badmatten

Het enige nadeel aan het wassen van je badmat, is dat het een stuk langer duurt voordat de badmat droog is. De badmat is tenslotte een stuk dikker dan een handdoek. Het schoonmaken van je badmat kan dus nog best wat tijd kosten. Tip: koop er meerdere, zodat je gewoon kunt afwisselen. Bij vtwonen hebben we alvast een leuke collectie voor je.

Lees verder onder de advertentie

Niet in de droger

Je kunt de badmat na het wassen beter niet in de droger doen. De meeste badmatten hebben namelijk een antisliplaag aan de onderkant, die in de droger kan beschadigen. Hang de badmat na het wassen dus gewoon aan de waslijn, zodat ‘ie aan de lucht kan drogen.

LEES OOK
Minimorfose: van basic badkamer naar zonnige, opgefriste ruimte

Shop jouw badmat…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst